Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerad under namnet krumbukt 


Meddelande

 

Att vakna ur skonsam narkos

som skyddat mot verkligheten

och höra en dyster prognos 

som talar om evigheten

som händelsens troliga slut

kan säkert förlama de bästa

men jag skulle helt resolut,

ta chansen i flykten och festa!


Ty tillvarons alla förbud

och måttlighetsråd är nog kloka

men ej när de levandes skrud

som törstande rosor tycks sloka.

Men jag är ej där än, mitt Gull!

Jag plågas ej av det problemet.

Fast - bara för säkerhets skull

har jag gått en sväng till Systemet! 


 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-24 20:27

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Krumbukter och granater så bra skrivet
om det sköra livet
men ändock som sagt...det vore flackt
utan turen till systemet
tack för suveräna poemet
2009-08-25

  Carl O Andersson
Underbart - men en svår konst, och inte många förunnat, att kunna ta svåra besked med en klackspark. Ett citat": "Tyvärr sliter så många för sitt livs afton att de inte får vara med om den".
2009-08-25

  Rune Thorsell
Ja, det är rätta tag! Skål för livet! Dödde! — Skit på dig!
2009-08-24

  walborg
Nuet finns - nuet har vi fullt och helt, och det är härligt!! Var rädd om Dig!
2009-08-24

  Vind
Så lunka vi så småningom... jo. Den sorglustiga tillvaron. Gott skaldat.
2009-08-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP