Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÅNGESTEN VAR MITT KRIG INATT

 

 

plötsligt grep du tag i mig med dina vassa klor,du som kallas ångest vid namn

ångesten är en djävul utan ansikte fylld av rädsla och smärta  

jag förbannar dig ångest,du dödade mig igår

döda mig med dina vassa kanter

du döda min andning

du döda min kropp

du gjorde ont

jag blev rädd

 

ställde mig i försvarsställning direkt

det var krig nu mellan mig och ångesten och döden

vem skulle vinna slaget jag eller ångesten

xanoren kriga för mig inatt, den bröt mina revben

den tvingade mig att andas igen

 

föll i drömmar där skräcken fanns

drömmar där rädslan fanns av att bli övergiven

att fastna i nått jag inte kunda ta mig ur

jag krigar mot dig ångest

vet att min rädsla sätter upp hinder

ångesten stänger mig inne likt ett barn som skakar av rädsla

 

nu går jag i vakt

jag är på min vakt

jag vaktar min ångest

jag påkallar min rädsla

jag skriker död

död åt ångesten




Fri vers av Fånga dagen
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-08 14:19



Bookmark and Share


  Nina Ahlzén
Ångesten skapar man själv-den är din, en del av dig! Möt den istället. Lider själv av panikångest, men kan hantera den hyfsat. När man slutar fajtas emot den, försvinner den efter ett tag. Ge inte upp.
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Fånga dagen
Fånga dagen