Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samhällskritik


I väntan på regn


Boken slängd i ett hörn
de neddragna, nedrökta persiennerna
pojken som rabblar konsonanter som i ett haschrus
den unkna doften från tre dagar gammal alkohol
surret från luftkonditioneringen
luften så torr att den nästan knastrar
jag sitter i fåtöljen, väntar på regn
rummet krymper i takt med tankarna och tiden
kvinnan med inåtvända ögon, liggandes i soffan
sovandes
snarkandes
dova vibrationer som drunknar i tunga tapeter
det avlägsna ljudet från en motorväg
och grannens teve-apparat
mattan på golvet i mitten av rummet
en wettextrasa på brun parkettdiskbänk
den droppande kranen
blodet som samlats på ett enda ställe
i den tunna tinningen
bultandes
ögat som skälver
mörkret som dansar på dagsljuset
skuggan av ett slavskepp som flyter
över väggarna
tankarna
svultna insekter på fönsterbrädan
smaken av spya i sandpappersgommen
något som fastnat mellan tänderna
en känsla av något annat
något främmande
som lägger sin hand över stämningen
elementet darrar i sitt hörn
tystad
tärd av väntan
jag sitter i fåtöljen, försöker minnas hur man andas
trots att jag gör det ändå
lungorna som när som helst kommer sprängas
någon knackar på dörren
jag väntar
ingen rör sig
någon knackar igen
ingen rör sig
någon slutar knacka
jag har nästan slutat andas
värmen slickar mig i ansiktet
väver in mig i flera lager svett
skuggor och gåtor växer sig allt större
känslor och vokaler försöker hitta ut
flaskan faller ur min tomma hand
jag sitter i en fåtölj, väntar på regn




Fri vers av Herr Ångest
Läst 354 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-09-12 01:04



Bookmark and Share


  Deliria
Titeln får mig direkt att tänka på Prayers For Rain av The Cure. Texten har ett väldigt bra, jämnt tempo men känns ändå uppbyggande inför någonting. Som att hålla andan, lugnet före stormen.
2009-09-17

  Jazz-75
Mycket filmkänsla. Bra titel. Gillar känslan som byggs upp.
2009-09-13

  peter markurth
mkt bra.. missade denna? får kolla noga,
2009-09-13

  M_Franke
Målande & mkt känslosamt *applåderar*
2009-09-13

  etthjärtaäralltidrött
vänta på regn, gott att vänta på
2009-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest