Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmande dåre




Du drömmande dåre - halva livet har gått
Och inget alls inget du vunnit
Betänk alla slagfält som knogar du flått
Och broar där blodsvattnet runnit

Bliv kvar nu min dåre - smit inte nu
Det jag yppar är allvar och viktigt
Ty du trasades sönder, du slets mitt itu
Och bör laga din själ högst försiktigt

Du är icke alls uslig, bara slängd i den mall
Dit dom utfallna samlas och sopas
Bestrid varje praxis - riv varje vall
Gå till trots mot dom glåpord som ropas

Du drömmande dåre - svälj nu din gråt
Du bär en styrka som få har förunnats
Kan du skänka ditt hjärta ditt egna förlåt
Kan du frånse den dom du förkunnats

Låt stämman din höras, låt munspelet gny
Låt dom finstämda vakta de sina
Ty vi finns vi som sörjer, din vilja att fly
Vi som ser dina alster som fina

Öppna porten mot världen, beträd dennes mark
Där din kantighet väl kunna rymmas
Så din vetskap att växa sig frodig och stark
Låt den aldrig för solstrålar skymmas




Bunden vers av JJ VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-09-13 11:14



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du är icke alls uslig, bara slängd i den mall
Dit dom utfallna samlas och sopas
Bestrid varje praxis - riv varje vall
Gå till trots mot dom glåpord som ropas

en oerhört bra dikt men den här versen
fastnar jag för extra möe - så förbaskat talande och snyggt!!
varm applåd
2009-10-03

  Lilla My* VIP
Värmande dikt för drömmande dårar...ja, mycket fin sådan...att se den lilla människan som inte ser sig själv som något stort och märkvärdigt...förrän försent är...då de oftast hyllas...ja, ack hur är denna dårskapens värld...
Fint att få se genom dina dikters ögon!
2009-09-13

    sunnanvind
En mycket fin dikt som visar en ödmjukhet och värme... tillit till livet och morgondagen,nte minst till människan själv, den *lilla*, utsatta...
Tuffa och smärtsamma minnen kan bytas mot ljusa och glädjefyllda dagar! Applåderar och känner en tacksamhet mot diktens författare som delar med sig av det pennan snider! Kram!
2009-09-13

  karenina VIP
tack för att drömmande dårar finns. brustna hjärtan och flådda knogar det kostat men hellre det än en förbannad dåre som blott vandrar genom livet på det ytligas golv
2009-09-13

    ej medlem längre
Mycket bra text!
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP