Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Året - dygnet

Ett år är som ett dygn.

Vid midnatt smäller nyårsfyrverkerierna, och januarimörkret är tätt och kallt.

Framemot småtimmarna är vi framme i februari. En varm, tjock jacka att svepa in sig i, eller en mjuk famn under täcket, är underbart.

Mars är precis innan solen går upp, det är ljust men inte varmt och hela naturen vaknar till liv.

När solen går upp färgas himlen rosa som av körsbärsblom i april, och med solen kommer också värmen.

Maj är den varma, soliga, vindstilla förmiddagen, med klarblå himmel och lugn i bostadsområdet.

I juni står solen som högst på himlen. Att äta lunch mitt på dagen i det gröna är fantastiskt.

Juli är den varma eftermiddagen vid stranden eller i trädgården, med bullar och saft till alla.

Augusti är sen eftermiddag. Solen är inte lika stark längre, kvällen svalkar och frukt och bär tas tillvara inför kvällen och vintern.

kvällen i september leker barnen med de nyanlända middagsgästerna medan de vuxna samlas i köket kring matlagning och trevligt umgänge.

Oktober är middagsdags, med levande ljus på bordet för att lysa upp i mörkret. Kanske blir det älgstek?

Det blir mörkt tidigt i november. När det är läggdags för de minsta läses godnattsagan bland filtar och nallar.

I december tänds ljusstaken för att lysa upp det sista av kvällen, medan tolvslaget åter närmar sig...

 




Fri vers av blå fjäril
Läst 443 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-09-19 22:04



Bookmark and Share


  Knickedick
Jag mysta när jag läste detta, så underbart lätt och enkelt
2009-10-07

  Peter Jr Eriksson
riktigt bra! +++!
2009-09-19

  Miss Mod
Mycket fint skrivet.
2009-09-19

  stenen/ Yv Ericsson
Denna tyckte jag mycket om
2009-09-19

  mare VIP
Mycket bra skrivet........
2009-09-19
  > Nästa text
< Föregående

blå fjäril
blå fjäril