Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En barnahand mot vuxenlivets kuvade rygg.


Höstvindar


I oktoberklädda dagar,
talar mörkertrötta vind,

om en dam med blanka ögon,
isblå läppar, frusen kind.

Sidentunn är hennes skjorta,
sydd av dis och baldersbrå,

Och hon dansar, som en vittra,
detta höstens sagorå.

Hon bär vemod i sitt hårband,
Främman stig är hennes namn,

och hon bor i aftonskammen,
hon bär oro i sin famn.

Som en svag nyans av längtan,
ses hon skymta i ett hörn,

av förväntans skygga glädje,
av förtvivlans sorgetörn.

Mjuka händer stryker sakta,
där idyllen lagts till ro,

och i vemodsblanka ögon,
får mitt barnahjärta gro.




Fri vers av Gärdsmyg
Läst 558 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-09-30 21:15



Bookmark and Share


  calidris
Underbar och vemodig höstsaga med känsla och rytm...riktigt bra!
2011-10-22

  Banehallow
Det här är nog det bästa du skrivit! Otroligt melodiös, meningarna och tankarna flyter obehindrat in i varandra och målar upp en ren tankeström och klar saga. Underbar läsning!
2009-10-03

  barfotafantomen
en skymningsdikt som skapar bilder genom en höstlig solnedgångs flor.

vemodets smekningar har du här klätt i ord som smeker ännu vänare och ännu tyngre.

jag gillar din text skarpt.

vackra ordalag i en precis lika vacker takt och prosodi

Tack som fan!
2009-10-02

  Knickedick
Så underbart förmedlat och så skönt när man ger sig tid att rimma. Förmedlade en höstsaga bäst
2009-10-02

  Måna N. Berger
Mycket vackert och vemodigt, bakom orden skymtar en berättelse..
2009-10-02

  Gawain
Härligt melodiskt, klassiskt äkta poetiskt. Oändligt njutbart för mina sinnen är vad det är. Vemodigt, höstmurrigt, varmt men kallt på samma gång. Allt man kan önska och lite till.

Snyggt så det förslår!
2009-09-30

  etthjärtaäralltidrött
Många vackra ord, fint komponerade.
2009-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu