Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blinda fläckar


Jag har ord att säga,
besvärliga frågor att ställa

mig.

Hur har jag kunnat tillåta?

När andra trott
att jag givit mitt tysta medgivande
till det outtalade
var ingen medveten.

De har tagit för givet
saker de inte kan förklara,
de bara "vet"
och med rätten som följer med det
har de slagit ned på den
som inte beter sig "rätt".

Hela livet har jag undrat
vad de vet och hur
för det gör inte jag.

 

 

 




Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 180 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-10-04 10:24



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Perfekt beskrivet hur vi tror oss veta varför andra handlar på ett visst sätt- och veta vad som finns i den människan
2009-10-04

    sjuhundraslag
bra ! :)
2009-10-04

  thyra
Gillar detta skrivna!
2009-10-04

  Catharina Edin VIP
Då är vi två. Jag förstår heller inte det, som alla andra tycks förstå. Är det det som är 'alien-syndromet', månne?
Fin dikt om stora frågor.
2009-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke