Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett dagboksinlägg helt enkelt. Mina tankar cirkulerar kring spektaklet "mösspåtagning" och allt negativt som hör Studenten till...


Tankar om STUDENTEN

1/6-11

Idag vart det en (oh, så ÖVERDRIVET uppspelt) mösspåtagning! Jag måste ärligt erkänna att "I don't give a rat's ass" om Studenten. Varför håller folk på så mycket? Det är väl inget kul?
Tänk bara vad alla kommer längta tillbaks till skolan när de väl slutat! Den tiden då man klagade på varje dag men som man sedan inser att man hellre utstår än att sitta hemma och ha alldeles för mycket fritid. Kompisarna man fått och umgåtts med i skolan, men som inte behåller kontakten med en när man slutat. Man blir ensam, eftersom ens föräldrar tillslut slänger ut en eller för att de tvingar en att betala så mycket räkningar tills man inte står ut längre. Sedan orkar man ju inte jobba heller (för seriöst, man vill ju ha någon form av, ni vet... LIV), och eftersom att det är "så viktigt med unga som jobbar" blir man väl knappast socialt accepterad om man inte är en sådan "ungdom" som står i TV och grinar över att de inte har något jobb. VAKNA för i helvete! Det finns mer i livet än att jobba och få fucking pengar som man ändå kommer slösa på räkningar.
Alltså, dessa människor som är så väldans glada över att de tar Studenten kommer vara de som tänker tillbaka när de är 40 och kommer på att: "Fan, jag HADE det ändå jävligt bra på gymnasiet! Studiebidrag och gratis boende och mat!"
Jag själv kommer vara den tillbakablickande 40-åringen som säger: "Ja, vad var det jag sa när vi tog Studenten för 20 år sedan?"
Fan, jag identifierar mig mer och mer med Wobbly-Headed Bob i "JTHM"...
Just fan, inga tvångstankar idag. Bara uppgivna tankar om vuxenlivet. Men det är lugnt, gå vidare ni...




Dagbok av Amanda O
Läst 184 gånger
Publicerad 2011-06-01 23:14



Bookmark and Share

  Amanda O
Amanda O