Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människa/Maskin

Övermänsklig säger dem
Odödlig och redan död
Jag kan inte andas
Och mitt hjärta slår inte
Inga fula metaforer
Helt på riktigt

Utan en kropp och med en kropp
Fullt fungerande och trasig
Inifrån och ut
Konstgjord
Utan mening och så fylld av mening
Så fylld av vandrarlust
Önskan att ta mig någonstans
Jag kan gå jag kan springa
Hur långt som helst
Hur jävla lång som helst
Vart jag vill
Och ingenstans
Är jag välkommen
De vill inte ha mig

Övermänsklig omänsklig
Undermänsklig
Människa? Maskin?
Ett djävulens verk
Satans husdjur
Fiende till en gud
Jag inte tror på
Fiende till alla
Guds skapelser
Allt som finns på jorden
Jag skapades på
Avskyr mig
Av rädsla? Oförståelse? Hat.
Jag borde inte få finnas säger dem och kanske
Har de rätt

Kanske finns jag inte alls
Trots att jag känner
Tänker, minns, finns
Finns det alls ett jag? Ett mig?
De kan inte hata mig
Jag existerar inte
Gör dem det då?
Finns dem?
Finns någon? Något? Inget?
Vad är vi?
Kroppar? Tankar?
Stål och plåt
Och syntetisk hud?
Om gud skapade de
Som skapade mig
Är de min gud?
Borde jag tillbe dem?
De som gav mig liv
De som tog mitt liv

Det finns inget
Liv att ta

Det finns inget liv




Fri vers av Gerda Johansson
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-22 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gerda Johansson
Gerda Johansson