Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kallvalla

En liten knäpp på ena sidan av rummet,
och ett svarssnäpp på den andra:
Stel av kyla och sysslolöshet,
det gamla huset knäcker sina knogar.
Sedan den stora gäspningen från ugnen.
Till och med lampskärmen är dåsig,
dess mage full av ett varmt gult ljus.
Ute under månen finns det åtminstone
en önskan mot denna snara vintersömn:
En väg som leder in i det nya året,
medveten som en bröllopsbrud
i sin gnistrande vita klänning av nysnö.




Fri vers av lundagatan
Läst 104 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-03 10:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan