Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan värme omtanke och kyla

En droppe regn mitt i vårsolens land

Ett enda litet moln på en klarblå himmel 

Kanske ger det lite perspektiv på livet

 

Eller är det en liten tröst mitt i kylan

Som råder i världen just nu

 

För det är något fel på mänskligheten 

Vi söker värme och omtanke i gemenskap 

Samtidigt som det aldrig varit tydligare 

På hur vissa gör skillnad mellan vi och dem 

 

För i gryningen sjunger en fågel

De vackraste toner den kan

Utan att vara medveten om att idag 

Är dagen den kommer mista sin 

Förmåga att flyga högt över träden

 

Livet är en kontrast mellan värme och kyla 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-13 06:43



Bookmark and Share


  helenita VIP
Vilka fina o viktiga tankar., det berör mig djupt!
2024-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Må fredens och frihetens öppna händer vinna över krigets och hatets knutna nävar.
2024-05-13

  ULJO
Mycket bra.

Gillar sista strofen.

"Livet är en kontrast mellan värme och kyla"
2024-05-13

  Monika A Mirsch VIP
dikten din
går på djupet
viskar till mig -
tack Maria!
2024-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP