Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Coyote på händelsehorisonten


Den döende
- av ålder, eller för egen hand,
eller i största allmänhet -
störtar in mot sitt svarta hål,
men går i svävning,
för alltid homeopatiskt uttunnad
bortom begreppen, schackrande med chakran,
tidsbegrepp och livsrummets listige Coyote
ute i händelsehorisontens bleka stiltje,
där minusvärden vänder ut på in, in på ut,
i alla drivkrafters stelnade uttryck

Lasse Kjellström brinner saklöst
från topp till tå genom sot & aska,
benbitar rasslande över gruset, paleontologiskt

Christer Bergström sänker huvudet
i all världens vattenföringar, frustar valrossligt
i Michel Chions Requiem

Någon tar steget fullt ut framför Green Cargo,
men svävas evinnerligen på händelsehorisontens ytspänning,
avhänt & åskådliggjord,
uthängd på kosmiska väggar av mörk energi




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-16 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP