Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva med kroppens förändringar


Så finner jag mig i en kropp som jag inte känner igen,
ser kroppen - den känns inte som min.
Undrar var bytet skedde och hur det gick till,
svårt att förstå,
lite främmande.

Jag var ung , framtiden låg öppen och klar,
den var min att ta , en tydlig ungdomstro glasklar.
Ambitionen var het , det var verkligen så,
inget motstånd fanns , bara framåt allt mer intensivt.

Sköna dagar fanns i Leksand med vattenland,
med barnen små , en hel vecka genomvåt.
Inga bekymmer i sikte,
bara barnens ljusa skratt i en gummibåt.

Hanterade hindren och förlusterna
som de kom , att lösa problem för att se lösning,
en del av min belöning.
Stängde ner verksamheten,
jobbig tid men började studera,
med nytt jobb hos blandade samveten.

Slutade jobba efter en allvarlig stroke,
med en lång rehabilitering som följde.
Från rullstolens tysta hjul till kryckans stadga steg,
vandrar nu med visdom,
på en oväntad väg.

Förunderlig är kroppens kretslopp,
en tidens förändringar,
senare tidens ålderns inhopp.
Siffrorna byter plats,
därmed är jag nu på skådeplats.

Så ser på min spegelbild,
en främling möter min blick.
Men inom mig brinner fortfarande
en ungdoms eviga skick.




Fri vers av Leif Daniel Isaksson VIP
Läst 21 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-05-21 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Daniel Isaksson
Leif Daniel Isaksson VIP