Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppet brev

Livet har nu lugnat ner sig

Det mesta har börjat falla på plats
Tankarna är mycket klarare och jag kan åter se saker och ting för vad det är.
 
Det tar sin tid att komma ur ett flerårigt utmattningssyndrom
En ”sjukdom” jag länge vägrade att inse att jag råkat ut för. Inte kunde nåt sånt hända mig. Jag som alltid var så stark i alla lägen.
Nej nej…jag skulle inte sjukskriva mig. Ville ju jobba och samtidigt trassla med alla privata problem med nära o kära. Jag klarade ju allt själv.
 
Att  jag fick springa ifrån möten för att spy av stress mellan varven bekymrade inte mig. Att jag alltid fick ha med mig en spypåse vart jag än gick bekymrade mig inte. Jag fixar ju det här...att jag fick stressblåsor över hela kroppen ...att pulsen var så låg så jag näst intill var död reagerade jag inte för. Jag skulle ju jobba och fixa allt för allt och alla. Att kroppen slog bakut både fysiskt och psykiskt hindrade inte mig för att köra på.
Idioti!!!
 
Att jag behövde sova fem veckor i streck under en semester reagerade jag trots allt på. Det var inte okej. Där som först började jag fatta att det var allvar.
Det var några år sedan nu, men återhämtningen har varit lång.
 
Att återhämta sig och samtidigt vara olyckligt kär har inte gjort det lättare. Men det där med kärleken var ju tyvärr inte något jag själv kunde påverka. Känslorna fanns bara där och gick inte att styra.
 
Tyvärr så grumlades mitt omdöme av den sönderstressade kroppen och hjärncellerna.
 
Borde ju förstått, vilket jag egentligen gjorde, att jag inte betydde nåt speciellt för dig. 
Orkade helt enkelt inte ta in det bland allt annat som hände. Jag ville ju bara ha dig på alla sätt o vis.
 
Jag klandrar inte dig på något sätt, utan tar själv fullt ansvar för det. Jag tycker att du är en fantastisk människa och är glad för att du verkar att må bra. Hoppas verkligen att du finner vad du söker i livet.
 
Idag mår jag bra, men är inte samma person du träffade för några år sedan. Har stressat av rejält och försöker att hitta det vackra och roliga i livet.
Jag känner mig äntligen fri att kunna göra det.
 
....För övrigt har jag nonchalerat alla sarkastiska texter från olika personer här och kommer också fortsättningsvis att göra. De människor som vill sänka andra ger jag inte mycket för. Jag må ha varit hjärntrött, men jag är inte dum i huvudet!… 

 




Fri vers av Livsbejakaren VIP
Läst 45 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-21 19:40



Bookmark and Share


  rostspik VIP
En angelägen text, utbrändhet är ju ett utbrett problem idag. Stress är inte att leka med.
2024-05-25

    Livsbejakaren VIP
Tack <3
2024-05-21

  Solstrale VIP
Starkt, modigt och befriande att släppa fram det diktarjaget också brottas med, igenkännande och beundransvärd resa att nå ända tillbaka till ro i själen äntligen! Tack för du delade med dig av dina insikter!
2024-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Livsbejakaren VIP