Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvällen före en avresa


Följ mig till golvet


Följ mig till golvet, fly till rytmernas klang
låt oss försvinna i den värld som är vår
Där skall jag bjuda dig min kind och min sol
alltmedan timmarna förgår
Tänk om jag hade varit Askungen, du
skulle jag ha fått lämna dig där du stod
snopen och undrande vad du gjorde fel
utan kanaljens fräcka mod
Spar alla blå sekunder
livets ögonblick, dess under
Det är kanske allt som stundar oss, vad vet vi
Möt mig till valsens toner
dyrare än guldmiljoner
Natten fäller snart sitt draperi
Följ mig, och led mig, låt mig mildra din puls
Hör mig i fjärran när din kväll blivit dag
Minns mina ord till dig när du reser bort
är inte det ett gott förslag

Följ mig i drömmen, hör mig sjunga om dig
Spela, orkester, när vi dansar i ljus
Strålkastarskenet är med oss i var sväng
utanför leker vindens sus
Timman tycks evig, liksom andar vi flyr
längre än någon kunnat ana sig till
Åkrarnas blommor sluter kronbladen hårt
stilla dig hålla av jag vill
Hjältar blir vi just alla
redo på att plötsligt falla
före nästa kliv vi tänkte ta på vår väg
Stannar vid ängar, brynen
skall du nog, och möta synen
den som hejdat mången i sitt steg
Tänk att du är med mig, och döden far hem
bara du håller dina nerver i lag
tänk att vi dansar över Frihetens äng
där aldrig släpper vi vårt tag

Följ mig till golvet, jag är här i din dröm
låter mig föras av musiken och dig
Än har du inte rest, min tappraste vän
än har du timmar kvar för mig
Se som orkestern strålar från sin estrad
hör vad den jublar, och bejublas minsann
Allt är för dig och mig och morgonens dag
spirande, rik på ro och grann
Följ mig till golvet glatta
när ditt följe som besatta
stormar fram vid gryningen i det som var land
Känn mina varma händer
slå av puls i rök och bränder
mitt emellan stridande förband
Sedan, när tystnat har estradens musik
går hand i hand vi två mot väntande storm
Än har du inte rest, likväl är du klädd
i garnisonens uniform.



18/3 2024




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-25 11:18



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Lugnet före stormen. Tänker på min stillsamma tidigare granne Richard, som åkte för att kriga i Ukraina.
2024-05-06

  Respons VIP
En sista dans innan krigets avsked. Livet ställs på sin spets!
2024-04-26

  Kungskobran VIP
Fint poetiskt, gillar
2024-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
bara så bra... !
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP