Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
Zeratis


37 år Female icon


Dagbok

Dagbok - December 2006

« Tillbaka till dagböcker

Måndag den 18 December 2006

Vuxen

Inser att dagens texter kommer att bli alldeles för många om jag inte sätter mig och skriver något långt istället. Troligen kommer ingen att orka läsa min långa text, men kanske bättre det än att jag skriver 30 små snuttar. Det skulle bli ungefär lika osammanhängande som jag är just nu. Känns som att någon har delat mig i tusen bitar, men den enda som har delat mig är jag själv. Jag trodde att jag äntligen hade hittat mig själv, att jag kommit på sanningen. Men där trodde jag fel. Det var bara ännu en oupptäckt bit som jag såg. En som jag tidigare inte visste fanns. Men som jag nu måste ta itu med.

Mitt samvete tycks plåga mig dag som natt. Men det är jag själv, och inte mitt samvete som plågar mig. Små, betydliga saker, som kan verka obetydliga, plågar mig ständigt. Skär djupa sår i mitt inre och gör att jag varken kan välja det ena eller det andra. Alla dessa val, allt som man måste bestämma sig för, fatta beslut och vara klok. När ska det ta slut. När behöver jag inte bestämma mer?

Så tungt att bära på axlarna, har försökt dela med mig, men alla andra har en minst lika tung börda. Saknar barndomen då någon annan bar bördan åt mig. Då någon annan fattade besluten åt mig och jag behövde bara vara mig själv. Men nu mera måste jag tänka åt mig själv, fungera åt mig själv och allt för ofta även fungera åt andra.

Jag vill inte ha det här ansvaret. Ansvaret över mig själv, ansvaret över andra och ansvaret att vara människa. Vill bara lägga ner bördan på marken och springa, långt långt bort. Aldrig mer lyfta upp det igen, bara känna lätta axlar, befriade från dess bördor.

Ända sen jag var liten såg jag fram emot att bli vuxen, men om jag ska vara helt ärlig idag så var det inte så roligt som jag hade föreställt mig. Tänk om man bara kunde backa, bli liten igen, ligga i magen och lyssna på mammas hjärtslag och bara vänta på att få se livets dagsljus lysa mot en. Tänk att få bli barn på nytt, och slippa vardagens tråkiga beslut och ansvar.

 

2006

december (1)
november (2)
oktober (5)