Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

juu


från Göteborg


Dagbok

Dagbok - November 2007

« Tillbaka till dagböcker

Tisdag den 6 November 2007

then it hit me

Jo det slog mig också. Jag har alltid siktat en aning högre än andra och jag har vetat om det. Jag har suttit där när det varit jobbigt och tänkt att det här varar iallfall inte för evigt, jag tänker flytta härifrån och pyssla med självförverkligande resten av livet. Jag kände att även om jag under en lång tid inte hade någon lust till något som helst skapande så hade jag iallfall en bild av hur det skulle se ut.
Men här står jag nu, visserligen bara ett år efter gymnasiet, men helt tomhänt. Jag äger ingenting av värde.
Den naiva idén om \"att bli något stort\" var bara ett uttryckt för att hålla sig själv flytande under åren då man gick och väntade på att möjligheter skulle torna upp sig kring en.
För att komma någonstans och gå vidare måste man iallfall ha någon slags lust och ambitioner.
Nu önskar jag att kände allt det jag kände så starkt för ett par år sen, då jag fortfarande var fast någonstans och längtade ut så fruktansvärt mycket. Nu när jag kommit ut ser jag att ingenting var riktigt som jag väntat mig och att jag inte hade allt det jag kände så starkt för.
Men även jag börjar inse att nöja sig är en del av livet.
Visserligen känns det nu så, att om min framtid endast kommer innhea en egen lägenhet och ett nio till fem jobb så kan jag lika gärna skita i allting.

 

2007

november (1)