Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Bengt H

VIP icon
45 år Male icon från Stockholm


Dagbok

Dagbok - Oktober 2007

« Tillbaka till dagböcker

Utdrag ur dagboken den 10 oktober 2007

Torsdag den 11 Oktober 2007

Vintertystnad vänder årstiderna 10 oktober

Jag ser nu ikväll hur en rosa blomma spirar fram och att de andra skotten också är på väg i min nerium oleander. Sköna höstfärger pryder min Jesu Törnekrona (euphórbia mílii). Jag kan se att min blomma inte alltid blommar när den ska och att jag därför gick in i ett försvagat tillstånd idag.

Genom mörkrets ljus såg jag att natten nu bara kunde bli till dag. Bara en bitter vinter skulle kunna rädda mig. Mina stänk av sommarsol bäddar för vårängars längtande, sträckande och flämtande inför värmen som kom från ingenstans. Det är nästan märkligt hur mycket lite sol kan göra och idag fick den sig en ny chans.

Men mörkret var inte lika djupt och jag förvånades över att mina misslyckanden inte gjorde mig deprimerad, utan att jag istället såg en leende sol i kvinnan jag glömde säga hej till.

När jag begav mig upp på berget kunde jag se ner, men här i dalen var det nu så märkligt tyst. Botten kändes bara som tystnaden när jag åkte pendeltåg. Ett underbart sorl svepte ur människors munnar fyllde rummet och såg sig inte ens om efter mera.

När solen slutade klaga över natten blev den överraskad över sitt eget klara ljus. Då finns det inget mer att säga än att det är fritt fram att fånga dagen när den har blivit din bäste vän.

[...]


Tisdag den 2 Oktober 2007

Om kärleken 1 oktober

Åh, du sitter och funderar över kärleken och vad som driver den! Det är mycket sant och riktigt dina tankar, det är det som kärlek är. Men du vet redan vad som är viktigt. Du har känt det gång på gång. Vad som är i ditt inre och som vill ut. Dina innersta rum vill växa större. Lär dig detta, så kommer resten också att gå som en dans.

Hon har alltid varit där för det. Hon...

Hon har gått igenom saker som du inte vet.
Hon har lärt sig saker som du inte kan.
Hon är underbar på sätt som du inte anar.


 

2007

oktober (2)
september (1)