Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in


Dagbok

Dagbok - Mars 2020

« Tillbaka till dagböcker

Fredag den 27 Mars 2020

Barndomspåverkan

Har ibland funderat varför jag dyker ner i djupet när saker och ting händer i livet, mer än mina vänner känns det som. Det öppnas som ett brunnslock och jag blir totalt iskall och tom inombords. Är det ett sätt att hantera rädslan att bli lämnad, dvs en ren överlevnadsinstinkt som jag tidigt lärt mig ta till vid svåra tillfällen.
Jag blir iskall och har då själv inga svårigheter att göra saker som andra vänner ej skulle valt att göra just då.

Känns som om jag fått svaret på den frågan efter samtal med en släkting, jag blev vid 5 månaders ålder bortlämnad periodvis, timmar kanske, men till helt främmande människor i en helt annan miljö än den som fanns hemma. Måste ha uppstått någon slags otrygghet där som sedan följer med mig genom livet som en skugga.

Känns skönt att veta även om det traumat ej går att ställa tillrätta i vuxen ålder så har jag på något vis utarbetat ett sätt att snabbare ta mig ur detta vaccum/tomrum på känslor för att kunna börja leva och kan idag hantera min vardag på ett mer sansat sätt än förr då jag kunde lägga benen på ryggen och fly. Bättre lämna än lämnas har tidigare varit min paroll.

 

2020

mars (1)

2013

januari (2)

2012

september (1)