Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in


Dagbok

Dagbok - December 2010

« Tillbaka till dagböcker

God Hjul, må tomten inmundiga exkrementer

Fredag den 24 December 2010

24.

Ångesten stockar sig i halsen, jag kommer bryta ihop, jag kommer bergis gå in på toa och gråta. Låta mitt inre avgrundsvrål komma ut i tysta rännilar nerför mina kinder. Jag vill verkligen kräkas, bara få ur mig det där onda mörka hemska dåliga. Låta känslan av lugnet efter stormen omsluta mig, krama mig som en varm filt eller någon som bryr sig.
Hur jag sedan ska sitta vid det av mig vackert uppdukade bordet och få i mig kalkonmiddagen är ett mysterium. Ingen vet.

Allt de ser är en tonåring vars liv är något de blundar för, de knäpper hennes manschettknappar och förtränger hennes ärrade handleder.

Och ångesten som slår klorna i henne, ångesten som slingrande ormande förrådande tränger in i varje fuktig tight kroppsöppning på henne
Ångesten som tvingar henne att kippa efter andan och desperat skära upp huden för att väcka sig ur mardrömmen.

Och hur hon i desperation söker sig efter närhet och någon som bekräftar henne och säger att hon är bra som hon är, att hon är något mer än en liten människospillra till ätstörd vilsen krabat som vill ta färgade tabletter men inte vågar för att hon tar tunga antidepressiva preparat.

 

2010

december (1)
juli (1)
juni (1)