Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

snej


34 år Male icon från Stockholm


Dagbok

Dagbok - Februari 2012

« Tillbaka till dagböcker

Ett riktigt möte med Joakim Thåström på skivaffären Bengans den 16: e Februari.

Lördag den 18 Februari 2012

När jag träffade Thåström

När jag träffade Thåström

Fredagen den 17:e Februari. Luften är kall och vi har fått komma in. Thåström ska inte komma in förrän klockan 18:30. Just nu är klockan bara 17:50. Jag som redan hade stått och väntat länge, skulle nu vänta minst 40 minuter till! Tiden gick, jag gick på toan, åt en macka, kollade Facebook fördrev tiden så gott som jag kunde! Tillslut när jag hade lagt ned mina kassar och tittade upp igen satt han där. Mannen myten, legenden, Thåström. På en stol med skinnpaj och ett stort plåster på kinden. Vi blev tillsagda av säkerhetsvakterna att inte fotografera honom. Inte en bild togs den dagen.
När det var min tur att få en signatur, hälsade jag honom som en kunglighet.
"Ers höghet sa jag och lade ned skivorna på bordet".
Han tittade lite hastigt på mig. Började omsorgsfullt att texta sitt namn med stora bokstäver T-å-s-t-r-ö-m. Inget h. Bara Tåström.
Jag undrade var han hade lärt sig att dansa? Med han bara fnös till och sa:
"Det är väl ingen som har sagt att jag kan det, sa han till mig". Ett dovt skratt hördes i kön bakom mig.
Plötsligt stannade Tåström upp. Jag hade med mig en av hans näst nyaste skivor. Den som var Lp och trycktes i 500 exemplar. "Kompost". Han tittade i den, behandlade den med respekt. Sedan skrev han lika stort sitt namn på sin senaste skiva: "Beväpna dig med vingar".
Det gjorde jag! Jag flög därifrån med vingar, högt över Drottninggatan över Regeringshuset, över det Kungliga slottet. Jag flaxade hårt, flög upp ända till himmelen.

Fredagen den 16:e Februari, klockan 18:56, Stockholm.

 

2012

februari (1)