Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

lodjuret/seglare

VIP icon
30 år från Stockholm


Dagbok

Dagbok - Januari 2010

« Tillbaka till dagböckerSöndag den 24 Januari 2010

I framtiden...
...vill jag att alla som känner sig kränkta av att en poet här inne inte besvarar just deras mejl inom 24 timmar, anmäl detta som 'abuse' här nedan, till redaktionen.

Gör det istället för att klaga på poeten, anmäl gärna även solen till någon tänkt instans för att den inte skiner över just ert huvud varje dag på jorden, året runt just då just ni befinner er ute i det fria och det kanske är mulet eller förekommer viss nederbörd från himlen.

Om ni skulle råka ut för någon annan orättvisa någon gång, tveka då inte att genast anmäla detta för någon tänkt och passande instans.

Om ni skulle känna er ensamma så anmäl då denna orättvisa till en instans i samhället istället för att vilja ta egna initiativ till att träffa folk och skaffa vänner genom att först själv börja prata med någon samt att föregå med exempel att själv vara en vän.

En vän är en person i vars sällskap du får vara dig själv. Om du vill att en poet skall vara din vän måste du följaktligen låta poeten få vara sig själv. För att klara detta måste du i och för sig öva dig en smula i att ha en smula tålamod.

Men att öva på detta är inte mer farligt än att öva sig i att vara för sig själv, göra saker på egen hand, vara en smula ödmjuk och visa andra sina möjligt goda sidor.

Överraska gärna dig själv genom att själv visa andra hur att vara en vän, vilket skall kunna få någon annan att vilja vara din vän.

Öva dig gärna i att se på dig själv som en självständig person. Öva dig gärna på att se på dig själv som osjälvisk, åtminstone några timmar varje dygn.

Öva gärna på att se på dig själv som en medmänniska, utöver att vara överlevare i denna möjligt kyliga tid, inte bara för att det råkar vara årstiden vinter utomhus.

Vänliga hälsningar
(oläslig namnteckning)

Söndag den 10 Januari 2010

Min tänkta intervju med Histler, något före branden i riksdagen


Histler och jag möts i skyttegravarna omkring den adertonde juni klockan tre på eftermiddagen i nådens år 1916, av säkerhetsskäl kan jag dock inte avslöja exakt på vilken åker utanför vilken by skyttegraven är förlagd, under första världskriget. Eftersom det är så jobbigt med sladdar mellan mikrofonerna och förstärkarna i just en skyttegrav under kriget så har jag försett honom med en sådan där trådlös mick som fästs på kinden och vars tråd går ner i nacken till en liten sändare där, ja ni förstår säkert vad jag menar med det. Jag är frilandsreporter vid den här tiden innan jag får sparken av en större tysk bildtidning för att jag inte hade någon bild på herrn ifråga utan bara en knastrig inspelning (det small en smula då och då under intervjun.)
-Jag har hört ryktas att ni vill bli ledare för ett stort rike?
-Det där ligger ju en smula på framtiden, men javisst. Varför inte. I en tänkt framtid är allt möjligt.
-Tänker ni er som en diktator då, som den där mannen i Chile kommer att utropa sig till om sådar en sextio år eller så?
-Det där är ju bara en spådom, sådant kan man inte fästa sig alltför mye vid.
-Hur kommer ni att vara som ledare då, tror ni, om ni skulle få spekulera i?
-Jag har tänkt mig att vara en folkets vän, fastän förklädd som diktator.
-Kan ni utveckla det där?
-Ja, jag skulle införa dödsstraff på en rad saker. Exempelvis på om folk var av en annan ras, ett annat temperament. Om de sysslade med andra saker än jag själv, om de hade äckliga vanor och om de åt något annat än grönsaker, frukt och bröd. Om de drack annat än örtte, vatten samt vin.
-Kan ni ge några mera konkreta exempel?
-Jaa, nu har jag ju ännu inte skrivit färdigt min bok.
-Så ni skriver på en bok alltså?
-Ja, vi måste hämnas den gruvliga neslighet som det här kriget skall föra med sig för tysklands folk. Men är inte ni österrikare?
-Jo, så är det förstås. Men när jag hörde det där om Titanic och att det skulle bli krig så beslöt jag mig för att åtminstone för en tid lägga penseln så som på hyllan.

 

2016

november (1)
oktober (1)
september (1)
mars (2)

2015

september (1)
augusti (1)
februari (2)
januari (2)

2014

mars (2)
februari (1)
januari (1)

2013

januari (2)

2012

december (1)
september (1)
augusti (1)
maj (2)
april (1)
mars (3)
januari (1)

2011

december (1)
november (1)
oktober (1)
september (1)
augusti (22)
juli (9)
juni (32)
maj (22)
april (21)
mars (5)
februari (13)
januari (1)

2010

december (6)
november (6)
oktober (7)
september (16)
augusti (10)
juli (3)
maj (1)
april (5)
mars (1)
januari (2)

2009

november (3)
september (1)
augusti (2)
juni (2)
april (1)
januari (1)

2008

december (2)
november (3)
oktober (3)
september (2)
augusti (10)
juli (2)
juni (3)
maj (1)
april (2)
mars (8)
februari (39)
januari (26)

2007

december (1)
november (3)
oktober (9)
september (10)
augusti (1)
juli (8)
juni (5)
maj (10)
april (17)
mars (17)
januari (4)

2006

november (16)
oktober (95)