Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Aloisia

VIP icon
62 år Female icon från Stockholm


Dagbok

Dagbok - Januari 2011

« Tillbaka till dagböcker

Lördag den 22 Januari 2011

Om att dricka vin och prata om livets mening

I boken jag läser dricker de vin och mannen "talade mycket vackert om Tillvarons Gåta och Livets Korthet", och som läsare förstår man att man ska tycka att mannen är en smula löjlig. Och jag dricker rött vin till lördagslunchen, och pratar om att livet är kort och ändligt, och jag tycker inte att det är löjligt; alla människor måste ha samma rätt att få komma fram till samma självklarheter helt på egen hand, när de är mogna för det. Med eller utan ett vinglas i handen.
Lördag den 15 Januari 2011

Inte skumt

Vad är han rädd för? Att jag vill väcka liv i en halvskum, eller helskum, relation? Vill jag ju inte, den hör hemma i det förflutna.

Jag vill ha en okomplicerad mail-vänskap. Ska det vara så omöjligt? En vänskap där man kommunicerar, frågar ibland och svarar ibland.

Inte en kommunikation där man varje gång undrar om det är mottagaren eller tekniken som brutit samman.

Ett hål i inboxen som leder till frågor och oro och minnen av en tid full av ångest och tårar. Vill jag inte, tårarna hör också hemma i det förflutna.

Saknar vänskapen mer än den halvskumma, eller helskumma, relationen.

Onsdag den 5 Januari 2011

På Centralen

Brukar inte titta på folk jag möter när jag skyndar mellan pendel och tåg, eller pendel och tunnelbana, eller tunnelbana och tåg, eller... brukar mest titta var jag sätter fötterna.

På sistone har jag höjt blicken, och sett på de människor jag möter. Och tänkt att jag skulle kunna möta Någon på väg åt andra hållet, tänkt att om jag inte verkligen ser dem jag möter skulle vi kunna passera varandra på ett par meters avstånd utan att veta om det.

Det är bara det att det är helt orimligt att Någon skulle kunna tänkas komma gående på Centralen. Det hände aldrig när vi bodde i samma län, nu är chansen/risken minimal. Så gott som obefintlig. Ändå kan jag inte låta bli att titta på alla jag möter, och tänka att kanske, kanske...

 

2015

december (1)

2014

december (1)

2013

juni (1)

2012

oktober (1)
augusti (1)
februari (1)

2011

november (21)
oktober (1)
augusti (1)
maj (1)
januari (3)

2010

december (3)
november (3)
oktober (2)
september (1)
juni (1)
maj (2)
mars (1)
januari (1)

2009

juli (1)

2008

november (1)
september (1)

2007

december (1)
november (2)
oktober (1)
september (2)