Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

lodjuret/seglare

VIP icon
30 år från Stockholm


Dagbok

Dagbok - Oktober 2010

« Tillbaka till dagböcker

Söndag den 31 Oktober 2010

Allt tejsare tänker på är sex?


Kvart i sex, ta medicinerna
kvart över sex, äta frukost
trettiotvå minuter över sex, tvätta sig
femtiosju minuter över sex, fortfarande framför spegeln
två timmar efter sex, framme vid arbetsplatsen
tre timmar efter sex, fika med avdelningscheferna
fem timmar efter sex, lunch med en affärskompanjon
sju timmar efter sex, en rejäl stund i damrummet
åtta timmar efter sex


.

Lördag den 30 Oktober 2010

Onanera mera
Omanien såg på barnen medan de sprang i en cirkel i hallen. Det var morgon och det var den första dagen. Snart nog var det dags för dem att ravitera. Men ännu var den cirkulära språngmarschen som gällde. Omanien funderade över saker och ting, inte för att försöka sig på att förbättra något, hälsans väg var redan optimalt utstakad. Men att fundera på saker och ting var ju ändå inte förbjudet i lag.

När tiden närmade sig slutet för övningen var det dags. Barnen såg den höjda handen och samlades framför kvinnan i den vita dräkten. Själva var de allesammans klädda i grönt och rött. Likt en kroppsstrumpa för var och en av dem samt en liten hätta på huvudet som om de vore lärljungar till en forntida Robin Hood. Det enda som saknades var fjädern käckt instucken vid sidan.

A

N

Egirirerna höll rådslag i gräset. Inte för att några stora förändringar var på gång, utan mest för att varje måndagsmorgon skulle rapporter lämnas och en diskussion var även tänkt att utlösa förslag som sedan kunde ignoreras och så hade friheten symboliskt haft sin chans att utveckla förslag till förändringar som rådslaget ändå aldrig skulle komma på sig med vilja genomföra.

Revitationen skulle just ta vid när en Marchang kom promenerande in i hallen. Hon hälsade på barnen genom att böja på huvudet och le som om hon ville dem väl. Man kunde förstås inte veta om det verkligen var avsikten att få dem att slappna av där de stod så tätt tillsammans med blickarna riktade mot Omanien. De verkade så redo de bara kunde. Avbrottet hade kunnat vara ovälkommet.

A


M

E

R

A

Det här nedtecknade har en vän till mig berättat för mig. Om det verkligen är hans egna erfarenheter eller om det är något han läst, sett eller hört någonstans vet jag inte. Men det spelar nog inte större roll på det hela taget, heller.

Onsdag den 27 Oktober 2010

Något litet om att älskaJa, jag äter en sen frukost idag eftersom jag fick träningsvärk igår. Jag har inte älskat på länge och igår gjorde jag det i fyra timmar utan uppehåll för att det var så skönt, sist jag gjorde (i våras) detsamba varade det ju bara i tre timmar.

Jag var för ovanlighetens skull lätt försenat och fick syn på min vän på trottoaren utanför porten. Att behöva vänta, om så bara några minuter, på någon som man förväntar sig skall finnas där på slaget ett. Ja, det kan vara en smula nervpåfrestande förstås.

Spontanskriven novell om just ingenting särskilt. Det är alltså inte verkligheten som beskrivs i denna berättelse utan allt som utspelar sig i den har ingenting alls med Örebro att göra eller folk som bor i just denna stad.

Tisdag den 26 Oktober 2010

Arjeplough
A strid såg ut genom fönstret och såg en gul taxi stå på gatan nedanför. Den hade parkerat litet snett och skylten var släckt. Astrid stod kvar framför fönstret eftersom hon höll på att vattna blommorna. Hon pratade med blommorna som om de var små barn, frågade hur de mådde och det kändes på något vis som om de svarade henne också. Det kändes så roligt att stå där och prata med dem, samtidigt som hon kunde studera vad som ibland hände ute på gatan.

R egnet som utlovats att falla under eftermiddagen hade inte behagat visa sig än. Det som syntes var några vita ulliga moln och en blek sol bakom det största av dem, som då och då tittade fram och ner på människorna som befann sig på den lilla himlakroppen som for fram så snabbt och samtidigt blygt genom rymden. Inte vågade den sig på att komma närmare solen, utan förde en mer tillbakadragen tillvaro på sin himla färd.
J
E
P
L
O
U
G
H

Tisdag den 26 Oktober 2010

Mera texttitlar
Brandfackla
Knock yourself out
Mona betraktade alltid sin Thomas som en vildhäst som måste ridas in
More than just funny, with Richard and Bunny
Något litet om varför jag föredrar att aldrig åka skridskor utan kläderna på
När jag var nakenmodell... ...för en gräddkanna i kristall
Varför jag aldrig har älskat... ...på en bädd av rotmos eller pyttipanna
Varför man aldrig skall dricka cola strax före en läggmatch
Varför är jag så torsk på kärlek?

Lördag den 16 Oktober 2010

plats för annan rubrik
plats för annan text

Fredag den 8 Oktober 2010

Korallräven

K anske skulle mannen som inte hette Kurth ha funderat på saken redan före lunchtid om han bara hade börjat tänka på den redan på förmiddagen. Men det gjorde han inte, vilket skulle få förödande konsekvenser för hans utveckling som individ.

O

R

A

L

L

R

Ä

V

E

N

 

2016

november (1)
oktober (1)
september (1)
mars (2)

2015

september (1)
augusti (1)
februari (2)
januari (2)

2014

mars (2)
februari (1)
januari (1)

2013

januari (2)

2012

december (1)
september (1)
augusti (1)
maj (2)
april (1)
mars (3)
januari (1)

2011

december (1)
november (1)
oktober (1)
september (1)
augusti (22)
juli (9)
juni (32)
maj (22)
april (21)
mars (5)
februari (13)
januari (1)

2010

december (6)
november (6)
oktober (7)
september (16)
augusti (10)
juli (3)
maj (1)
april (5)
mars (1)
januari (2)

2009

november (3)
september (1)
augusti (2)
juni (2)
april (1)
januari (1)

2008

december (2)
november (3)
oktober (3)
september (2)
augusti (10)
juli (2)
juni (3)
maj (1)
april (2)
mars (8)
februari (39)
januari (26)

2007

december (1)
november (3)
oktober (9)
september (10)
augusti (1)
juli (8)
juni (5)
maj (10)
april (17)
mars (17)
januari (4)

2006

november (16)
oktober (95)