Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Dagbok

Dagbok - December 2018

« Tillbaka till dagböckerSom rubriken talar om!

Söndag den 30 December 2018

Ett break from the moving city turbulence.

Hej IMP 


Har tagit mig bort "gone away"  ja flytt scenen i stora staden till min fristad.


Skogen, ödebyggden, här kommer det bli skidåkande och snowboard åkning för hela slanten. Tja har liksom inget behov av att stoja runt med de "vänner" även om de vill det.


Så tog mitt pick å pack, valet är inte direkt svårt om man inte vill utsätta sig för vissa frestande upptåg endel kan smida i ässjan !


Ja tanken är väl att läsa å skriva kanske spela lite gitarr och måla, men framför allt bara må gott och stilla en och annan otålig tanke, som ibland vaknar till liv. Det är nog bra att bara dra från allt stoj och skoj som finns där i de stora metropolerna här och där.


Kanske något bra händer tillslut, jo det gör det! Det är precists som i sagornas värld där allt är möjligt. För så ska det vara, det var ju som sagt en omtumlande början av denna månad ändå försökte man se de som var positivt, och det tror jag att man lyckades se genom sitt slit! Jaja vill bara säga som avslutning ikväll att jag älskar dig IMP och att du är värdefull för mig! Samt vill jag önska alla"Poeter" här ett Gott nytt år, och att det tar nya friska tag för kommande år, ge inte upp skrivandet utan kämpa på glada kamrater här !     Gott NYTT


Danne


Kreativitet vad vore det utan motivation!

Lördag den 29 December 2018

Tankar om dig

IMP glad här på insidan har man verkligen kännt, hoppas du har haft det lika så, alltså en underbar avslappnade dag under parasollen och låtit fluffiga moln flytta förbi på väg någonstans i  ingenstans haha.. ja låter lite väl flummigt men soft och helt rätt medicin nu när det är så små mörkt, å fattigt med snö.. Fast hos dig lider det ju inte brist på den varan...


Suttit inne och kladdat både med ord och bild även knäppt några strängar på min brustna gitarr .. Dock är den inte i sådant tillstånd än !


 


Kan faktiskt hända att det dyker upp en berättelse om en ung äventyrerska genom ett spännande landskap!


puss på dig IMP    


privata känslor stiger ut utanför ramen / så var ramen dålig helt enkelt!

Fredag den 28 December 2018

Tömma mig på några få ord

Oj vad det trycker på , vill komma upp till dig hälsa på dig snart!


danne älskar dig IMP


Mer om tankar och förunderliga ting...

Fredag den 28 December 2018

Morgon kvittrar

Morgon IMP!


Det blev rätt lite uträttat igår, var inne bland folkvimmlet, det är många som kikar fram ur garderoberna så här efter julens stoj, det blir nästan överbefolkat på stan. Det spelar typ ingen roll om det är perfekt skridsko is blankt  å dessutom ligger allt grus inunder, så glid fanns det gott om ;) värst är det för vår ålderstigna skara, fick hjälpa en liten trevlig grå hårig madam som slog sin stora stuss. Tur kan man säga att det var bakpartiet som absorberade större delen av dunsen. 


Märkligt ändå folk går bara förbi helt oberörda, hemskt egentligen. Klart eftersom alla som rör sig där är ute efter en och samma sak där inne i tankarnas korridor. Att fynda hitta årets klipp! Själv var jag knappast ute efter något av det, vissa stunder kändes allt bara kaotiskt och instängt!    Det blev mera en studie i hur folks sätt och beteende aggerande, när de stora kedjorna slår upp portarna, hur näsan pekar till prislappen - Oj det är prissänkt med 1000% hehe ,ja det kanske kunde varit det!  


IMP vad händer i byggden idadg då?   Har du skridso is där hos dig alltså i stadskärnan? Helt klart skulle hockey utrustning vara lämpligt nu ! Man blir ju lite mera axelbred då;) men framför allt dämpar det dunsarna!


Såg att du har minus där och solsken, åtminståe här har man bara goväder med sliskeli slask, å blank is men fröken solstråle försöker tittafram, så kanske blir det lite D-vitamins intag även idag! 


Hade en riktigt skum dröm inatt där du var huvudpersonen och du hade en katt, ja men inte liksom vilken som helst, denna katt var stor som ett hus! Å den var en korsning mellan lo och en puma, nja kanske mer sibirsk katt ändå ! Men kan inte dra den nu !


Kan hända jag skriver en liten fabel om den !


Det får bli vid ett senare tillfälle, sen är det så att det innehåller en del privata bitar ur våra liv, lite känsliga delar. som bara du bör veta och inga andra !


Ja har du katt? en riktigt flop plopp känns detta att man missat en sådan grundläggande fråga! men men du vet ju hur jag är!  


 


Så hoppar vi hit! Jo skrev lite igår, mestadels kommentarer. Den poeter.se , är nog den enda plattformen jag riktigt trivs att hålla till på, i jämförelse med Ansiktsboken och alla andra ställen denna cybervärld håller oss upptagna med. !!!


Älskar bara dig IMP  


Skrev denna igår  och jag tror nog att du känner igen den,


den växtefram som en kommentar till en berörande text.


Sen är det ju så att det har en förmåga att ske saker, när man är på G. Det föder nya upptåg, gäller bara att följa rälsen, ta det försiktigt vid svängarna och akta sig för solkurvor eller anat som kan få tåget att rusa utanför!  


Men det är härligt att leka med orden, pussla å ge sig på ordböcker å kolla upp betydelserna, blir som ett äventyr inombords! Ibland upptäcker man att det finns lovande ord som växerfram eller helt enkelt bara slående flöde i dem!


Dock som vanligt kan jag aldrig riktigt låta bli att förändrad och manipullera mina egna texter.


Rastlöshets syndrom ;) hur som helst man förändrade texten något kanske den fick ett för stort lr väldigt djup, visst beror det på vilken nivå tempen har hamnat denna morgon!


Mystik och kärlek - en lek med ord och känslor som betyder något!


 


 


Krafsa i mitt hjärta


 


när du plockar ut en bit ur …


kanske är du ...


omedveten .. vilka resultaten blir ..


 


Ser ..  på ett ….


annat ….


… det inget med ... stort eller litet ...


... rum som blir tomt, kvar …


 


en medverkan …


bladet på andra sidan …


 


.. Vi … ….. …….


…… känner jag mig lugn …


en stadig grund i trygghetens gömmor


Du är så perfekt för mig! …


 


danne! 


Älskar dig djupt min lilla IMP 


Nattliga verksamheter, dygnsrytmen har den pajat? Exalterad maniska tendenser, måste måste så känns maskinen funka....

Torsdag den 27 December 2018

Onsdag Nä Torsdag - tredjedag jul

Nattliga funktioner utav funderingar av “Språket är det betydelsen i uppslaget, därifrån färdas det till anpassning med andra delar av förståelsens kunnande” .


Ja vad menas med det? det låter så allmänbildande klokt, för min lilla tanke central, att den skulle ha klarat av att processat denna definition!


Jo jo tankarna far runt å du.. du är fortfarande en aning reserverad IMP för annars skulle det nog vara andra toner som fyllde det stora tomrum som du fyllde upp, visst skulle jag kunna göra så mycket mer än att låta ord fara runt på en skärm!


Tankarna om dig ger mig en bild utav en dyrbar skör ömtålig docka , materialet är förvisso ej av stort vikt just denna stund. Javisst skulle man kunna komma med en mera livfullare inledning.  Just nu tycker jag faktiskt så, du är lite mera exklusiv bland alla andra dockor, ja varför inte ..dansa min docka.!..


Så vad har denna fröken pysslat med denna Annandagen?  Du det skulle vara jätteskoj att få höra din stämma igen eller att du ger mig lite kritik fröken!


Min roll denna natt, speglar den ens erfarenheter hur man är som tvåbening? Sökande, famlande runt i denna skog av ord. Just idag har filosofen haft en aning tråkigt, men inte när du hamnar i fokus. Då jäklar anamma visslar det till, men den välsignade värld utanför mitt fönster har det varit grå och å en aning trist klimat, rätt tröttsamt och blött, det är vad dagen hade att erbjuda på!


Där i allt vinterslask å rusk så finns du, och du får mina dystra tankar att skingra sig, du vet du är allt bra IMP å fin är du!     


Typ all snö är ” on route ” sjunkit ner i underjorden, oja det lär bli översvämning därnere hos alla stackars väsen o filurer som har gått i vinterdvala där nere måste kännas rent sagt kaotiskt!  


Tur är att man inte har sitt lilla bo där nere i underjorden. Så blött blött,  inte en chans till att bli evakuerad! Så tur är det väl att man har en torr å tråkig stund här uppe å inomhus dessutom. Nja kanske ens nya identitet skulle passa bra som torrboll :) vad tror du IMP?


Men för att inte totalt däcka ihop, så blev det en tur ut, att inta några doser D-vitamins, en viss otrygg känsla där ens steg tog sig fram på den blanka ytan.  Men allt som allt slutade med att man hoppade in i sin farkost, å nu blir man nog klassad som miljöbov istället å lite lat mask dessutom!


Tog min farkost och gled fram försiktigt och defensivt,  det räcker nog med att vägbanan var lika inglasad å blankt som promenix vägen.


Japp nog får man sitt workout pass, hälsa och framgång!  Nog fick man öva upp puls å hjärta och man behöver ej tänka på sin form, efter allt julbordet hade erbjudit, för allt hoppa till i kurvan så  att säga, motion säger den moderna stadsbeningen, som är så mån om sin figur och sin diet;)


Jag såg till att ordens förråd som dessa kommer farande från. Att deras innehåll var tryggt bältade, ifall värsta incident tillbud missöde kunde inträffa. Ja tur man har luftkuddar i sin kärra, som kan dämpa det värsta om smällen skulle ha skett!  Att mista sina små ord paket vore synd å skam. Bra med bilbälte! För synd å skam vore om allt flög ut via vindrutan å sprids med vinden :)


Men IMP vilken isbana det var, fick en liten piruett med mina smala hjul i en rondell. Små snurrigt men helt ofarligt å lite spännande vart det :) Många är nog små trött så här efter Jul stojet å tur var väl det, annars hade det nog smält till,  å ord spritts ut på vägbanan...    


Jag hoppas du har det bra ! och kan börja skriva snart igen !!!! Längtar så…


Nej nu må man krypa ner tillsammans med min snälla P, ja det är ett gosedjur;) som stora jag äger å det är en flodhäst! som finns i min bädd hihi.


Älskar dig min härliga IMP kommer definitivt drömma om dig denna morgon!


God morgon natt blir det förstås..


 


(som tänker och processar allt). En Öppen dagbok blir detta, vi får se hur ofta man kommer trycka på knapparna här!

Tisdag den 25 December 2018

Den inre lilla maskinen

 


 


 


tis den 25 /12 -2018


En nattsuddare som sitter uppe mitt i natten, men nu är det snart kväll igen!


Vad tänker du på just i denna stund IMP?


Helt empty är det absolut inte där inne hos dig, här hos mig stormar det för fullt, ja inte inuti mig, men utanför mitt fönster. Ibland sveper det in riktigt starka vindilar riktiga rackare som får kåken att knaka till. Kanske den vaknar till liv och flyttar på sig eller lyfter å far iväg till någonstans? En speciell känsla är det när man ligger i sängen, å lyssnar på hur kraftfullt det är där ute! Riktigt spännande!  Jo min vilda fantasi tänder alla cylindrar i maskinen! Just denna stund,liggande på mage å knappande på tangenterna, föder det tankar; ifall man vore några Kilo lättare skulle man klart lätt ta till väders vilken flygtur IMP, klart att en som mig, oerfaren vind seglare, tja undra hur det skulle se ut :) där uppe i himlen vindsurfa på moln. Det vore läckert! Ja nästan fränt o coolt!...


 


Kanske är det möjligt någon gång i framtiden, who knows?  Visst man får väl ta å googla, å se efter vilka nödvändiga säkerhetsprylar som kan tänkas behöva för ett äventyr av sådan kaliber upp i  yrvädrets framfart. Vilken grej ändå, sådan crazy ideé, spännande helt klart!


Hur var din JulAftonen igår ?  Min var stillsam, var hemma hos mina oldfox, sedan satt man uppe mitt i natten å skrev en berättelse, nja det blev mer åt sago hållet, fantasin skenade rejält i väg, galopperade liksom. Det skulle handla om dig! Som vanligt blir det lite rivigt å livligt när historien väcks till liv, man tog rejäla kliv in i sagoskogens världen, det finns något härligt i den miljön ändå som man inte kan slita sig ifrån!   


Jag gissar på att du har redan listat ut det eftersom du läste den! Det skulle vara ännu härligare om du kunde komma med lite konstruktiv kritik på hela storyn! Men ibland får man nog nöja sig med att du läst den. Det funkar lika bra så här tillsvidare!  


Ooo vad jag önskar att jag kunde skicka iväg detta meddelande till dig, på ett vanligt sätt!  Det får bli i denna form nu! Som man knappar ner sina tankar på idag. Jag blottar liksom mig själv likaså, så andra får även insyn i ditt och mitt liv. Men det gör inte så mycket för min del och det kan inte göra dig heller för den delen! Ibland måste man bara lufta sin strupe, samt man lever ju bara en gång ;)


Man får vara lite modig och fortsätta vandra på min egna väg, påväg mot dig.


Vet inte varför denna lilla retlig tanke om just detta gräver in i mig just nu, kanske för det blåser så?  Jag vill absolut inte få dig att bli ledsen eller arg. Men det är svårt, ja just nu är det ! När du håller tillbaka så här. Det blir så lätt att tanken kommer farande till mig; att du tror att jag retas eller är dum mot dig!


Klart när det vilar en tystnad mellan oss sedan någon vecka tillbaka.. Förvisso kan känslan ge sken utav det. Men så är det ju inte!  Utan det är väl behovet att hitta tillbaka till rätt stig igen i denna blåst. Som får hela huset att skaka, jag är som jag är och du min sköna underbara ros är som du är! Det är just det jag gillar med dig !


Visst ska man läsa mellan raderna och förstå lite grann utav det abstrakta som gömmer sig där,  dock finns det större krafter här i görningen, av sånt som inte går att beskrivas just med bara ord, utan handling som denna!


 


En utdrag ur min personliga dagbok!


 

2021

januari (1)

2020

december (1)
november (1)
oktober (1)
september (1)
augusti (1)
juli (2)
juni (1)
maj (1)
april (1)
mars (1)
februari (1)
januari (1)

2019

september (1)
augusti (1)
juli (1)
juni (4)
maj (3)
april (1)
mars (1)
februari (5)
januari (12)

2018

december (6)