Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Dagbok

Dagbok - April 2013

« Tillbaka till dagböcker

Måndag den 15 April 2013

Öland

03-10-2011

Öland i mitt hjärta.
Öland är tidlöst för mig. Jag var där som barn, jag var där som ung, Jag var där som vuxen. I år har jag haft min första semester med mina barnbarn på södra Öland och vi njöt i fulla drag. Visst var det blåsigt emellanåt, men ingenting går upp mot luften och ljuset och närheten till havet, som var iskallt, men mina pojkar på 7 och 9 år, de badade!

På 60-talet körde hela familjen till Kalmar, tog färjan och åkte till min morbror som hade en camping på östra sidan, det var ett äventyr! Hans svärföräldrar hade ett stort hus på västra sidan, detta hus var så spännande, så annorlunda, fyllt av nya lukter och intryck, så jag har återkommit dit som vuxen många gånger.
Varje gång jag kör över bron sprider det sig en ro och en förväntan, vad ska jag upptäcka denna gång...jag har aldrig blivit besviken. I år var jag en sväng i Byxelkrok, jag var på en konstutställning, som en bonus kom jag på ett föredrag om kroppens muskelpunkter. Allt kan hända om man håller ögonen öppna.
Stränderna på Öland är något alldeles extra för mig, jag gillar också att bada i små sjöar med brunt, mjukt vatten, jag menar då i mitt kära Småland. Det är som att köra olika bilar, båda funkar, med olika upplevelser.
På 70talet bodde jag i Borgholm ett år, min bror hade Pub sir John, det var ett stamställe för fastboende på den tiden, någon som kommer ihåg ”Åh så gott”? Det var trevligt att jobba där, men lite för ung var jag allt, det blev en allt för sluten värld för en 16 åring, jag ville ut och se världen.
Nu har jag bott i Köpenhamn i 17 år, min danska man gillar också ön. Men min kärlek är större, blir aldrig trött på att komma tillbaka. Det finns så mycket att utforska, gammalt som nytt. När mina danska vänner säger att de tycker så mycket om Sveriges natur, säger jag till dem: Då skulle ni åka till Öland! Det finns inget annat för mig som är så speciellt, hemvant, spännande, outforskat, trots alla besök jag har gjort på denna ö.
Nästa år har jag tänkt att jag ska vakna på östra sidan, med solen och somna på västra, med solen. Vi ses på Öland! Christine Sabel


 

2014

maj (1)
mars (1)

2013

april (1)

2010

februari (2)

2009

april (2)

2007

januari (1)

2006

oktober (1)