Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

Dagbok

Dagbok - Maj 2020

« Tillbaka till dagböckerFredag den 1 Maj 2020

Majestätiska

Maj en ny månad ...


I fjol gav sig ett lite och obetydlig knytt iväg..


Att utmana sin egen rädsla, det kan dock ses som obetydligt.


Men det lilla knyttet såg det hela på ett annat vis.. kanske får man se det som en stor bedrift något ett knytt med sina stora ögon av förundran av världen där utanför sin trygghet, ser ut.. vad grundar det sig på ? En dialog, en känsla, en dröm..


Det är nog den stora längtan, det är nog rörelsen friheten , att fina det andra knyttet ute i den stora världen... En plats där den stora rovfågeln med sköld seglar högt ovan viken ... Där hamnade han kanske lite vilsen men nyfiken på vad det andra knyttet var? Som speglingar på vatten ytan är  ”reflektionen här” båda knytten är nog lite rädda men det finns mod i båda .. kanske det ena knyttet virrade under fel träd och missade det stora trädet.     Där det andra Knyttet hade sin hemstad..  Men det är ändå ett stort äventyr som startat.. Vilket är lika levande än..


 


Jag tror att berättelsen kan få ett lyckligt slut tillslut .. kanske inte direkt som Tove skulle ha skrivit det..men jag älskar ” vem ska trösta knyttet” den berättelsen återkommer i mina egna irrfärder som blir lite snett å diffust..


(IMP)Vi har våra skillnader men vi dras till varandra.. jag märker tydligt hur du smyger runt mig, längtan är så stor ...vilken piss dag denna dag har varit...å knyttet har vart låg inte gjort direkt några utsvävningar idag bara tillbringat i sin ensamhet med sig själv.. tänkt att lyfta luren slå en pling.. men det myllrar ut i något som blir till ett motstånd... tja det ända som sällskap är regndropparna som faller från taket... en lagom puls .... men imorgon är en ny dag!


 

2021

januari (1)

2020

december (1)
november (1)
oktober (1)
september (1)
augusti (1)
juli (2)
juni (1)
maj (1)
april (1)
mars (1)
februari (1)
januari (1)

2019

september (1)
augusti (1)
juli (1)
juni (4)
maj (3)
april (1)
mars (1)
februari (5)
januari (12)

2018

december (6)