Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
JagMinns


28 år Male icon


Dagbok

Dagbok - September 2019

« Tillbaka till dagböckerLördag den 7 September 2019

Sätter ord på min ensamhet.

Du vet, allt som jag har gått igenom nu de senaste dagarna. Det är som att jag har kunnat känna allt igen. All den smärta jag kände som en gång gjorde att jag stängde av. Jag har varit tonåring igen. Att kunna finna en trygghet bland alla de låtar som hållt mig sällskap som tonåring. Det kändes så oerhört tryggt att lyssna på det, kan inte skaka den känslan. Och kan nog inte heller uttrycka den nog många gånger.

Jag är ett känslomässigt vrak. I mig själv. Från allt. Från allt det där som har hänt mig. Ett jävla vrak rent ut sagt. Hur kommer det sig att jag känner mig trygg när jag sitter där och läser igenom alla mina gamla dagboks inlägg för att sedan inte kunna sova alls för att jag känner alldeles för klart. Jag börjar ta till mat då. Jo du. Mat är min drog. Det är den som lugnar, jag menar, det har den ju alltid gjort. Värför inte nu heller?

Jag är beroende. En beroende personlighet. Hade det inte varit mat, hade det varit något annat. Någonting värre kanske. Men nu är det så. Och jag menar, egentligen, så har det tagit sitt pris på mig med tanke på att jag varit väldigt överviktig förut vilket tog på mitt självförtroende bland annat.

Jag klarar inte av att vara ensam. Det är nog de som mitt allra största problem är. Jag vill inte vara ensam. Jag vill inte bli lämnad helt själv. Det är de jag är mest rädd för. När jag sitter här är jag rädd, ångestfylld. Jag är egentligen ångestfylld varje dag bara de att jag trycker undan det långt djupt i mig. Men jag är rädd om jag sitter här bara eftersom jag är ensam, jag tar inte tag i det. Jag är ensam om jag är med någon eftersom jag uttrycker det inte. Det är bara att pusha bort för att vem av mina nära skulle egentligen förstå? Jag vill bli förstådd i det här.. Hur långt ska det gå för att jag ska kunna få hjälp i det här. Det här. Detta. De. Du. Vi. Ni. Dom. I slutändan så var det bara jag.

Om jag bara kunde minnas vad som hände...

 

2020

juni (1)
maj (3)
april (3)
mars (4)
januari (1)

2019

december (3)
november (1)
oktober (3)
september (1)
augusti (6)
juli (4)
juni (3)
maj (2)
april (2)
mars (3)
februari (3)
januari (3)

2018

december (6)
november (16)
oktober (10)
september (7)
augusti (9)