Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in


Dagbok

Dagbok - September 2020

« Tillbaka till dagböcker

Tisdag den 15 September 2020

Dagbok 2020-09-15

Den stora spindeln som hänger utanför fönstret i mitt kontor är tillbaka.
Förut hade jag ropat efter dig, ropat efter dig och bett dig kolla den stora besten som dinglar som utan trådar på vårat hus.

Inte idag. Idag orkar jag inte se dig mer. Jag längtar tills du ska åka, jag orkar knappt vänta.
Det var något du sa, jag vet inte vilken mening det var eller om det var allihopa som gjorde soppan sur. Ditt namn lämnar en bitter eftersmak i min mun. Jag kan inte skratta när du skojar och jag vill inte svara när du pratar med mig.

Du och jag är inte kompatibla längre. Jag är inte mig själv längre, du håller mig i ett fängelse där jag inte vågar vara mig själv. Jag kvävs långsamt.

Jag är inte den rätta för dig. Jag vill inte ha en familj, någon som är min andra halva och som jag delar allt med. Jag vill inte dela allt med dig. Jag vill leva mitt liv och jag hade önskat att du hade hade ett eget liv. Att jag är hela ditt liv skrämmer mig, jag kommer aldrig att vilja eller kunna vara den personen för dig.

Klart jag älskar dig. Annars hade jag inte lagt mig nära dig varje kväll när lampan är släckt, så nära att ingenting kan komma i mellan våra kroppar. Men på natten krävs inget intellektuell utbyte, du säger ingenting och jag behöver inte tänka att du är ganska ointelligent och osexig.

Ibland går jag och lägger mig vid 19 för att slippa höra dig prata, för att slippa förklara något som de flesta människor förstår.
För att slippa känna pressen på att vara din livs levande hobby.

Idag gick jag till mitt kontor och skrev dagbok, jag tror att jag behöver det innan jag exploderar. Jag vill inte berätta för någon att jag är urbota less på dig men jag måste få det ur mig.

Jag vill fråga dig om den svarta spindeln med det vita korset är giftig, den ser ruggig ut. Men tänk om du tror att jag faktiskt vill prata med dig då? Jag vill inte riskera det idag.
Imorgon hoppas jag att du går till jobbet så att jag kan få ha dagen för mig själv.

 

2020

september (1)