Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Liten får veta vad hon är

Det är ett väldigt skrammel och pratande, fullt med konstiga människor som tittar för mycket på henne, hon har aldrig känt sig så fel, konstig som hon är, de vuxna skrattar obekvämt, de säger att hon ser lustig ut, hon brås inte på någon i släkten.. Så synd att hon skulle få det där röda håret och det runda ansiktet, och alla kusinerna där som är så söta och tänk hennes lillebror han som är så vacker han, rådjursögon och lockigt hår, som en flicka ja; Det är ju så synd att Liten ser ut precis som en pojke... Liten förstår inte riktigt, att det är så viktigt det där hur man ser ut, men det måste vara därför, hon är så fel i hela sig liksom.. En av tanterna vid bordet säger; Men lilla stumpan du har fin profil! Oj då, tänker Liten, det låter viktigt, kanske hon duger lite i all fall..  När hon kommer hem, frågar hon den snälla granntanten Mia; Vad är en profil? Resten av livet ska Liten vända andra kinden till...
Prosa av Carola Zettergren
Läst 337 gånger
Publicerad 2009-02-15 16:35

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


Inkarasilas
Bortbytingens ständiga fråga. Vem är jag lik, vad tillhör mig i arv. Varför är det sköna så viktigt. Äh jag är nertrillad i svarthålet igen. Skön läsning. Se mig från vänster sida, jag är snyggast där haha. Faan då. Carola, jag vippar kaffekoppen mot skärmen och svär en ramsa som räcker härifrån och till himlen. Någon borde vakna.
2009-02-27

  Maria Malm VIP
Ja, i denna kan man lätt känna igen sig i!
2009-02-16

Gunnel André VIP
Får klumpar i halsen...misstänker att även oerfarna får det...
2009-02-15

Berit Robin Lagerholm VIP
Stackars liten
Profilen här är knivskarp.
Bra tecknat.
2009-02-15

Lia-Lej
Vilken slutkläm! Så oerhört tänkvärda rader. Ofta blir man förvånad över hur vuxna tillsynes helt friska människor kan vara helt hjärtlösa!!
2009-02-15

Suzy med punkterna
Känslosamt så det skär
2009-02-15

aol VIP
känner lite igen mig själv i denna nakna dikt bravo
2009-02-15

  < Nästa text
< Föregående