Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
  "Carlos Castaneda, these are your children" - Grant Morrison "Jag vet att jag har rätt i det jag tror, jag känner det! Gud själv ger mig rätt. Men det jag tror är att jag har fel" - J P U


Livet för dummies 4


dags att deklarera! känner du dina gränser? har du en själ?

en vis man sa en gång "det är coolt på gränsen". om du vet var din gräns går, om du ser och känner den. då vet du din egen potential.

alla snackar om gangstern som den metafysiska karaktären framför alla. den kan skära genom alla dina problem med en osynlig kniv, rakt genom samhället.

juan pratade om krigaren. en människa som har koll på sina resurser och fokuserar allt på ett mål. och jägaren. som fokuserar totalt på en helt annan levande varelse än sig själv.

alla bra roller att prova för att lära känna sig själv och sin omvärld.

för en resa till gränsen dock, baby, måste du använda allt det du kan mot just dig själv. du måste lura dig dit. du är din egen fakir och jägare.

som Carlos karaktär i sina egna böcker, så är många dumma på ett specifikt sätt här. dessa kommer behöva offra mer. betala gamla skulder. rensa i karman.

nåväl, du är där. du vet inte när du sov mer än en timma senast. år sedan? dina lemmar är hiskligt mjuka och varma. du är stark, men spänner dig aldrig. du är alltid andfådd. dina nerver sjunger och fight or flight är en konstant, du rycker till i skräck näru ser damm ur ögonvrån.

tog du med ditt tredje perspektiv?

om vi godtar att det första är din roll i vardagssituationer, ett knippe bitar från olika du, en bit av dig näru målar en av ditt jobbpersona osv som du plockat på måfå.

och det andra är ditt drömjag. nuff said.

så skulle då det tredje vara vadå? har du kvar en känsla av perspektiv även näru tappar språket av trötthet? medvetandet bakom in och utkorgen? nånting?

haru inte det på gränsen så dör du nog.

men haru det så kan du antingen kolla på din själ. eller bygga en, precis hur du vill!

lycka till! må vi en dag enas och ta oss ur denna demoniska fälla, denna Nirvikalpa!
Fri vers av Joakim P Udd VIP
Läst 202 gånger
Publicerad 2018-11-19 17:04

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


  < Nästa text
< Föregående