Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
  KATTHOPPAREN TVÅTUSEN - jag refererar inte till det längre, jag ba skriker det som en gatpredikant


Livet för dummies 11


Som termintroduktionscermonisk lek, med de saphiska signalerna skinande ur avsaknandet av det FEMININA perspektivet, ska vi begrunda ideer av de två resterande stora/oavslöjade männen: Lassbosse Tsetze och Jådå.

Joddo Aljandro har ju misstänkliggjort sig kraftigt som visionär konstnär med påverkan på serierna, det allra heligaste i kulturen som all annan kultur föds ur, till explosionen av funimation i väst (han skrev slutet på alkeera me han Otto, ni vet) , sen den Santa Sangre, världens tveklöst bästa film, som en balefire mot annan framtida kultur, såg mitt ex Sara med en vän när vi var i paris, långt innan jag såg den med mina kära änglar, och den fick henne att gråta och hon hatade filmen, genom att skapa rotvälskan Psychomagia, en fett hippig grej som går ut på att prata med folk och begrunda deras plats i sitt släktträd.

Här vill jag tillägga att jag bara förklarar såhär utförligt för att jag inte orkar hålla på som Tycho och söka locka er till att förstå hummen av de två eviga klassikerna (som män gjort). Jag bara orkar inte. Och sen är ju bokjäveln facklitteratur?

Likväl räddar han sig inför Allah med det där typ åtta min klippet om den marseljäska tarån. Två viktiga punkter. På fjortonhundratalet, när den ursprungliga tarån va mode bland adeln, var man medveten om dess funktion som mandala (bild av bilder) för det västerländska tankesättet/historieberättandet. I allt går du en logisk utveckling från narr som kastar sig ut i mörkret, asså noob, till att vara en sol, alltså lärare. Funktionen med den käcka fannypackversionen var att dra ett kort och fundera på vad av dig som var där i sin utveckling (fiskare? cyklist?) och då se nästa naturliga steg och på så sätt låta sig indoktrineras tungt och subtilt (den e fin, den tarån, fett äcklig som kristens resa ibland är) av hovmagikerna i Den Västerländska Tanken, som är ett tvspel. Hans andra poäng var att de som spår är charlataner. Men nu känner jag mig dum som skriver det. Andas Kimpernickel. Folk är inte så dumma. Hrmh! Hmm. Jo! Det är en läxa att kolla in den lilla tubfilmen om tarån, den finns nånstans med engelsk text om du inte kan jodorowsiska. Förstå progressionen och fundera på den i relation till kulturen som växt fram här. Våra ideer om utveckling och historieberättande.

Laskepaske sa redan för tre tusen år sen att du inte ska ta med dig jobbet hem. Oavsett vad du jobbar med, men extra viktigt för samhället är att folk i maktpositioner gör så. För framtiden av vårt mänskliga samhälle tänkte han. En fräck ide, men idag är vi här för att tänka på den politiska symbol som ligger vår folksjäl nära om hjärtat.

Va göru om det är en olycka på vägen däru ska passera näru drar runt i stan? Du går runt. Finns ju fler vägar. Och nån annan jävel jobbar med att städa upp skiten.

Här tänker folk att vicken fin metafor om att veta sin plats i samhället. Men Lao Che tänkte i hemlighet på metaforens skugga. Att den enklaste relation till politik och konsten att leva under en regering är att ignorera den så mycket du kan och se till att leva ett liv som du skulle ha haft i frihet. Livet är vad du kan komma undan med är inte menat att ta bokstavligt, vi talar inte om definitionen av liv här, eller livet wtvr, utan en politisk metafor. (Vare vist av ryska politiker att uppvigla folket mot homosexuella? Nej, men de kunde komma undan med det. Hittils säger du? Skadan är skedd och tiden går framåt). Politik är konsten att kontrollera din omgivning, sa någon. Nej, Politik är konsten att göra andra varelser funktionellt dummare, maktlösare eller mindre praktiska. Inte som numer under Despoterna utan ba som grej. En quirk i mänskopsyket?

Så. Det var dagens sondmatning av tankar och slutsatser. Jag känner mig äcklig. Obehagligt detta. Förklarandet. Jag gör det maxoshistit för jag är sån här egentligen och alla hatar mig för det. Nej, förlåt, jag tar tillbaka det. Jag gillar det!

Jag har bestämt mig just nu i detta stycke för att förklara krig! Hade tänkt någon form av abstrakt här på vad som ska komma under terminen. Nu tog jag en minuts paus för att komma på vem jag ville kriga mot, men det går inte. Jag krigar er allihop. Hela bunten. Om du som Osama förklarar krig mot amerikanska staten äru ju fett outgunned oftast och borde egentligen förhandla. Sure. Men med dessa odds äre ingen ide att snacka.

Försten att få tag på Samme Dellanis HOGG och läsa första kapitlet, kommentera med ditt intryck nedan och jag ska bespara dig.
Fri vers av Joakim P Udd VIP
Läst 188 gånger
Publicerad 2019-03-30 18:16

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


Joakim P Udd VIP
Jag gav frikostigt svängrum. Tog paus och gifte mig. Likväl. Med er tystnad har ni valt krig.
2020-12-21

Joakim P Udd VIP
Jag förstår att folk är upptagna. Så jag gav ingen deadline. Inom ett år kommer jag likväl publicera mina egna intryck av HOGGs första kapitel här nedan och på det viset benåda innan bäst före.
2019-04-09

  < Nästa text
< Föregående