Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
User avatar

TrollTörnTrappan

VIP icon
47 år Male icon från Göteborg


Böcker

Mystiska Museer, Märkliga Maskiner o Sällsamma Sporter

« Poeter.se alla böcker | « TrollTörnTrappan alla böcker | « Tillbaka till bokomslaget


 

[APPARAT # 13]
Tecknad Planet på Riktigt

 


På en planet i Pegasus stjärnbild kan de få verkligheten att vara i tecknad form. Vi har sett hur de växlar mellan tecknat och vanligt. Ingenting i varelsernas eller växternas konstitution verkar förvandlas, endast utseendet, i viss mån rörelsemönstret, och naturligtvis hela känslan. Invånarna lever emellertid som om övergångarna vore blott måttligt fantastiska, ej stort mer än när regn ersätts av solsken.

Själva blir vi superförtjusta varje gång vi får se ordinära landskap bli tecknade på riktigt. Det brukar ske någon gång i veckan, pågå under ett par timmar, och då blir områden på många kilometers omkrets samtidigt tecknade. Inklusive varelserna, som redan i vanligt tillstånd påminner mycket om animerade lerfigurer, men blir ännu mer som tecknade när de blir tecknade.

Trots allt har vi ännu inte vågat landa på den pegasuska planeten. Alltså bara anar vi, via teleskopet, hur det känns att vandra omkring mitt i allt det tecknade. Dessutom, förutom de vanliga nyanserna har de minst fyra färger som inte finns hos oss (varken i verkliga tillvaron eller på filmduken).

På 70-talet trodde vi att de måste ha någon maskin som åstadkom det återkommande tecknandet (samt suddandet). Professor Gaius Balthazar försökte länge rekonstruera just en sådan apparat. Vissa anser att han lyckades (fast resultatet är relativt bortglömt idag).

Faktum är dock att omvandlingen är inneboende i planetens själva kemi och biologi. Det tecknade är av organisk natur. För övergångarna sker icke genom mekanisk påverkan, digitala signaler eller interaktion med yttre matriser. Teorier råder visserligen om att skiftningarna kan vara förprogrammerade, medvetet invävda i cellerna. Men praktiskt taget är det ju redan så för allt organsikt liv, enligt vår uppfattning.

Hur invånarna på den pegasuska planeten upplever det hela vet vi inte, åtminstone inte i nuläget. Vi har gjort återkommande försök att sända dem tecknad film, levande visningar från vår sattelit. Ty själva tycks de sakna allt vad filmmedium heter. Och det vore intressant att se om de skulle utveckla behov av tecknad film eller ej, ifall de kände till dess existens.

 

 

 

 

 

 

 
Prosa av TrollTörnTrappan VIP
Läst 495 gånger
Publicerad 2010-08-14 23:07

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


  < Nästa text
< Föregående