Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
  Ur "Främling i mitt eget land"


Sverige - blott en skugga du är...

 

 

Sverige,
mitt  älskade fosterland.

Din identitet är min.
Din historia är också historien om mig.

Svensk kultur och dess traditioner är mina rötter.
Det svenska språket är mitt modesmål.

Jag älskar allt som är svenskt,  det är min trygghet, gemenskap, mitt hemland.

Jag har alltid känt mig "hemma" här.

Tills nu.

<>

Ingen har frågat mig om jag vill ha öppna gränser så att vem som helst kan komma hit och bosätta sig, men svaret på det är "Nej!"

Visst ska människor som söker asyl och som flyr från krig och förföljerlser av olika orsaker få skydd här, antingen tills de kan återvända till sitt eget land igen, eller om det inte går, stanna kvar om de vill det. Men då ska de ställas krav på att de ska lära sig vårt språk, så att de så fort som möjligt kan få en utbildning och försörja sig själva. Och lära sig förstå hur vår land fungerar, så att de anpassar sig efter våra lagar och regler. Att först göra sin plikt för att därefter få sin rätt. Och  under tiden naturligtvis få den ekonomiska hjälp de behöver. Jag tror att många asylsökande vill det med - göra rätt för sig och komma in i samhället. Men så som systemet är nu, och där har regeringen varit alldeles för trångsynt och saktfärdig i sitt arbete, får de asylsökande aldrig en chans till det. Istället har regeringens naiva "vi såg det inte komma-mentalitet" skapat bostadsområden som byggt upp parallellsamhällen där dessa människor lever i isolering och utanförskap. Vilket har skapat "vi" och "de", istället för gemenskap och förståelse för varandra. Och det i sin tur göder kriminaliteten och den grova brottsligheten. Och allt detta har kunnat utvecklas och växa sig starkt på grund av en slapp och mesig invandrings- och migrationspolitik från socialdemokraterna.

Terrorister, grova ekonomiska brottslingar, infiltratörer, religiösa radikalister bland andra, vars hela inriktning går ut på att rasera, förstöra och utarma Sveriges välfärd och ekonomiska system dras till Sverige som flugor till socker. Sverige har blivit hela världens brottlingas bankomat. Och det är skattebetalarna, alltså du och jag, som får stå för hela notan när räkningarna ska betalas. Med sämre välfärd som skola, utbildningsmöjligheter, sjukhusvård, äldreomsorg, lägre pensioner, färre poliser, fler skjutningar, högre hyror och energi. Bland mycket annar elände. Och där Sverige har blivit allt otryggare att leva i. För alla. 

Om inte detta är politiskt MAKTMISSBRUK som Socialdemokretarna har sysslat med under sin tid i regeringsställning, vad är det då?

 

Epilog
2022
Detta är tankar som jag kommer att ta med mig när jag i höst väljer det parti som jag vill ska styra Sverige de närmaste 4 åren. Sedan får Magdalena Andersson börja vända på hur många stenar som helst. Det är 7 år för sent. 
Det behövs en helt annan politik som tar Sverige ur denna rödgröna röra.

 

Evelyn Falk Möller
Övriga genrer av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 360 gånger
Publicerad 2015-10-28 18:59

* Spara bokmärke
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


  < Nästa text
< Föregående