Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
  Vardagsmagi /Fotot är privat /


Magiska Proportioner

"Utmaningar i livet är gåvor och förklädda Välsignelser." 

"Välsigna dina utmaningar och de blir gåvor."

~ evelyns Tankar från Det Goda Livet

 

 

 

Jag skriver Tacksamhetsbok varje kväll.
Är det någon mer som gör det?

Det är en enormt skön känsla när man sitter där med Tacksamhetsboken framför sig och känner hur lugnet och andningen tar plats i kroppen samtidigt som stressen och tröttheten rinner av en, känner hur axlarna lämnar öronen och sakta sjunker mer till sina normala nivåer och kroppen börjar slappna av. Hur tankarna börjar plocka fram den ena händelsen under dagen efter den andra..... Först de jobbiga, men allt eftersom tiden går kommer även de små ljusglimtarna..... Och det är de du ska fånga i din Tacksamhetsbok.

*

Exempel;
Du vaknade denna morgon, steg upp ur sängen utan hjälp. Klädde på dig själv de kläder du själv valde. Du åt den mat du tycker om tills du blev mätt, i ditt varma ombonade hus/ lägenhet. Du kramade om dina älskade barn innan de gick till skolan eller ditt älskade husdjur.... kramade om Kärleken och du gjorde många fler positiva saker om du tänker efter - och det  innan du ens gav dig iväg till ditt jobb..... Alla är de saker att vara Tacksam över. Men oftast tar vi just de sakerna som betyder mest för oss, för givna och glömmer bort att allt detta är gåvor vi fått - gåvor att visa  Tacksamhet över.

*

Exempel;
Just nu är det stressigt på jobbet och fikastunderna tillsammans hinns inte med lika ofta som förr, men idag blev det en lugn stund på förmiddagen då ni kunde samlas allihop och fick en trevlig kafferast tillsammans. Det är en positiv sak att vara Tacksam över.

*

Exempel;
Visst var det mycket folk på ICA och det blev både trångt och varmt vid vissa diskar och några kunder trängde sig före och det uppstod otrivsel mellan några kunder i den långa kön fram till kassan. Situationen blev både otrevlig och stressig och du fick huvudvärk på kuppen. Men du fick tag i precis den julklappen du vill ge ditt barnbarn och alla andra saker också som du tänkt köpa. Det är några positiva saker att vara Tacksam över.

*

Så nu sitter du där på stolen med Tacksamhetsboken framför dig och först tänker du nog att denna stressiga och eländiga dag inte har en enda positiv sak att komma med. Men medan du sitter där börjar tankarna jobba för att hitta de där ljusglimtarna du efterfrågar, eftersom det är just det du har befallt de att göra.... Be och du ska få.....Känner du till den lagen som säger så? Attraktionslagen! Om inte så ta och kolla upp den. Den skapar magi i tillvaron och gör den så oändligt mycket enklare att leva och verka i. Och du behöver inte ens tro på den - den fungerar ändå. Men att vara medveten om dess existens ger dig i alla fall valmöjligheten och kanske svar på många frågor. Det är också positiva saker att vara Tacksam över.

Och efter en stund börjar de positiva saker som hänt under dagen att dyka upp ur minnet, först den ena och sedan den andra.... och därefter alla de andra. Och jag lovar dig att varenda dag du tar dig tid att skriva i din Tacksamhetsbok, hur utmanande och jobbiga dagarna än är, så kommer du att upptäcka att de positiva sakerna alltid är många fler än de negativa och många fler än du tror. Men det är först när du tar fram de ur minnent och skriver ner de som du får det svart på vitt. 

Att skriva Tacksamhetsbok ger dig inte bara en möjlighet att reflektektera över dagen, den gör dig medveten om dess rätta proportioner av positiv kontra negativ energi också, vilket i sin tur skapar positiv energi inuti dig i form av frid i själ och hjärta och livsglädje. Och det är väl verkligen något att vara Tacksam över!

 

Evelyn

 

 
Prosa av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 122 gånger
Publicerad 2021-12-15 10:46

* Spara bokmärke
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


  < Föregående