Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ögonen - Kapitel 9

De åkte iväg från parkeringen. Sanne såg hur Hasse höll om ratten med ett hårt grepp och hur hans käkar var sammanbitna.

Hon strök honom över kinden lätt med ena handen."Hur är det? Arg på mig?"

Han såg på henne med en öm blick"Nej, hur skulle jag kunna vara arg på dig?"

Han log mot henne "Det är bara att hela kvällen blev så knepig, så mycket som står på spel, så mycket jag inte vet hur jag ska förklara för dig."

Hon satt tyst en stund och betraktade skogen som flöt förbi genom fönstret. "Försök? Du kan berätta för mig och jag ska lyssna."

Han saktar ner och svänger in på en nattöppen bensinstation. "Ja, jag kan ju det, men först lite bensin och varför inte något för oss att äta med? Man blir hungrig av motion" Det sista sagt med ett flin som fick Sanne att fnittra lite och sedan skratta. Hasse ler igen " Skönt att höra dig skratta, det räddar en hel del av kvällen" Sanne rodnar lite av antydan och komplimangen hon fått.

Han kliver ur, går runt och öppnar för Sanne, elegant hjälper han henne kliva ur, ger henne en mjuk puss på kinden innan han stänger dörren, ställer sig och tankar. Sanne går in i macken och kikar lite på hyllorna. Efter en kort stund kliver han in, de går och kikar på vad som finns att köpa. Till sist väljer de sallad och en fransk hot dog var. De äter i lugn och ro i tystnad.

De sätter sig i bilen och lämnar bensinstationen. "När har du tänkt berätta?" Sanne iakttar Hasse med ett litet leende. "Ja, varför inte söka upp ett lugnt ställe så kan vi sitta och prata om en del av det i alla fall. Du måste tro mig när jag säger att Sanjib är den som är bäst lämpad på att förklara." Han nickar framåt " Det finns en utsiktsplats lite längre fram, det borde vara en bra plats, kan inte vara många turister som vill se svenskt nattmörker"

Det tar inte många minuter att nå utsiktsplatsen som mycket riktigt är helt tom på bilar och turister. De sätter sig på en bänk intill en grillplats och Hasse tänder en liten brasa. När elden fått tag i veden sätter de sig på bänken.

***

Samtidigt på annat håll kliver en ung man in i ett litet rum. Ett mycket mörkt rum med ett stort skrivbord som drar blicken till sig. Där sitter en man och läser ett papper.

Besökaren står tyst och väntar tålmodigt på att mannen vid skrivbordet ska läsa färdigt, att störa honom vore en mycket olycklig handling. Efter några minuter lägger den äldre mannen vid skrivbordet ner pappret sakta och omsorgsfullt på bordet.

"Ja?" Han spänner sina ögon i den yngre mannen som står och väntar på lov att säga något. "Paketet har leverats, han fick det men det blev tyvärr ett störande moment." Mannen sitter tyst och iakttar den yngre mannen. Knäpper händerna framför sig. "Låt höra? Eftersom du står framför mig förstår jag att det inte var ditt fel, Saul?" Den yngre mannen andas ut lite av den spända luft han hållt in. "Ja det kom en bråkstake och muckade bråk med honom, han tog hand om bråkstaken på ett oroande kompetent sätt mäster"

Mäster sitter tyst igen en stund, nickar sen. "Du har mer saker att ordna med Saul, bollen är satt i rörelse och kanske vi inte ska underskatta honom en gång till. Gå nu och sköt om dina sysslor, jag är nöjd med dig." Saul skiner upp och bugar "Tack mäster, genast" han bugar och lämnar rummet.

Mäster sitter och stirrar på pappret han läst, skakar på huvudet.

"Hasse, Hasse, hur kunde du göra mig detta" Lyfter luren till telefonen han har på vänster sida av skrivbordet, knappar in ett nummer och väntar på svaret.

"Det är jag, jag har sänt honom ett litet meddelande, du vet vad du ska göra, inga tveksamheter denna gång, gör det du ska så ska jag belöna dig"

Han lyssnar på svaret och lägger sedan på utan ett ord. "Att en person så totalt kan störa enkla planer, men ett enkelt problem kan också ha en enkel lösning"

Mäster funderar medan han sitter i det mörka rummet. "Du har korsat min väg, stört mina planer" Samtidigt kan han inte låta bli att beundra den man han tänker på, få har vågar korsa hans väg utan att falla undan. Nästan som om utmaningen ger honom mer liv och energi. En strid mellan två starka personligheter, ett första bonde drag i det nya partiet. Förra partiet vann Hasse med mycket oväntade motdrag, detta fick bli en läxa, underskatta inte honom igen.

 
Prosa av Nikolai Jungsin VIP
Läst 258 gånger
Publicerad 2007-07-29 14:13

* Spara bokmärke
* Kommentera text
* Privat textkritik
* Skriv ut
* Spara som PDF


Bookmark and Share


RiJoKu
Huh, läskigt...
Nu börjar man närma sig något. Skit jag vill bara veta mer och mer.....

Som sagt, säg till nästa gång det kommer fler kapitel....

Huh va bra.
2007-08-21

Vilsen Annette-hittar vägen
Mer nyfiken nu.
Det känns som det börjar närma sig...
2007-08-10

Havsjungfrun
Jaa..=)..där lyckades du allt skapa spänning och fler frågor..skriv på bara..du har känslan..snyggt!
2007-07-29

  *Zenobia*
spännande...ser fram emot fortsättningen...mystiken tätnar...
2007-07-29

Anna Nickolausson VIP
nya människor, ger funderingar ser fram emot nästa detta är intressant hur du utvecklar det härnäst
2007-07-29

  Issand.
verklig. bra fortsättning.
2007-07-29

  < Föregående