Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du väcker min otålighet


Innan dig var jag beslutsam.
Nu vacklar mitt sinne av och an.

Med osäkra steg beträder jag ny mark,
fast jag tidigare i blindo kunde följa min väg.

Vad vill du mig ?

Jag frågar försiktigt vem du är och låter mina händer vara stilla.
Jag får inte röra, inte ta och inte ingå i din värld.
Och ändå bjuder du mig in till dig.

Allra vackrast är dina svar
och jag önskar hett att de bara var mina.

Vad jag vill säga dig är
att jag önskar dig allt.

Du väcker min otålighet.




Fri vers av Hedda
Läst 447 gånger
Publicerad 2005-10-14 17:38



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Det är en beskrivning som så in på bara skinnet beskriver känslorna i situationen att jag kippar efter andan! för det du gör är att kunna vända på perspektiven. Klarsyn - jag känner mig berikad av denna läsning!
2005-11-03

  Staffan
Det verkar vänligt av dig att önska honom allt, trots att han bara rör sig utanför ditt synfält. Och det är förmodligen han som vacklar, han som har svårt att följa sin väg. I din värld.

Jag tycker mycket om din text.
2005-10-24

  rebecca d
målande beskrivning om den ambivalentes närmanden som kan locka o förstör
2005-10-21

  Propella
Återigen ett mästerverk av dig.
Dina ord berättar om en sårbarhet, men ändå finns en stolthet mellan raderna, en obeslutsamhet och en önskan.

Du briljerar.
2005-10-17

  Rublev
Passionerade, vackra och gåtfulla rader...

Med vassa kontraster och mjuka motsatser
viskar diktjaget sin frustrerade hunger
sin starka trotsiga längtan till någon
på andra sidan om en osynlig, men brinnande gräns.

”Jag frågar försiktigt vem du är och låter mina händer vara stilla”
Det blåser en ljum vind genom de här vackra orden,
en hoppfullhet mitt i otåligheten. Jag fångas av dem.

”Jag får inte röra, inte ta och inte ingå i din värld.
Och ändå bjuder du mig in till dig.”
2005-10-14

  Tony Hermansson
Var rädd om dig, det är lätt hänt att fastna i "vackel landet".
Kanske dumt att spendera energi på människor som delar ut små små portioner av sig själva, när DOM tycker det är lämpligt.
Jag dog i en sån relation. Men jag är inte här som nån "guru." Det gällde ju en text........
Hur som helst så tycker jag om texten, bild målande och kännslo framkallande.
2005-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Hedda