Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insomnia


taket stirrar ner på mig
där jag ligger
på rygg och stirrar tillbaka

vrider mig över på sidan
slänger ut en fot
från under täcket

vänder ner huvudet i kudden
slutar andas
fem sekunder
sju
tio
alla tankar mörknar

tittar upp och andas

plötsligt för varmt
kastar av mig täcket
snurrar runt
ansikte mot ansikte med väggen

som tittar nyfiket på mig
ger omöjliga svar på oställda frågor

vänder mig
uppåt
utmattad men alltjämt vaken

söker alternativ
ett ögonblick av vila
en sekund av sömn




Fri vers av astranova
Läst 490 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-12 23:06



Bookmark and Share


  Lethe
Känner igen mig.
2012-02-05

  Qiwi
jätte fina liknelser och väldigt bra beskrivet. den känslan är outhärdlig.
2009-10-12

    ej medlem längre
//en sekund av sömn// härligt avslut på en välkomponerad dikt!
2009-10-12
  > Nästa text
< Föregående

astranova
astranova