Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här är tonsatt och kommer förmodligen att finnas på min kommande demo; därav de två refrängerna. Det är en slags kompilation av korta dikter som får diskutera med varandra i en visa.


Du är hemma nu

       Svarta vatten stänker ystert
       mot din träiga fasad
       Ljumma känslor skänker lyster
       Lugnar snart ett hetsigt andetag


       Ler och långhalm bryts och bänds
       När din kära muskel spänns
       Tiden väter dina fötter
       Rödvinsblodet dina sår


       Sol sol solen torkar raskt ett regnvått hår

 

 

När jag kände natten i ryggen
Jag hade smakat på norr och söder
Varit nära och långt borta
Blodet sköljde nyss över mig som champagne

 

 

       Svarta vatten stänker ystert
       mot din träiga fasad
       Ljumma känslor skänker lyster
       Lugnar snart ett hetsigt andetag


       Ler och långhalm bryts och bänds
       När din kära muskel spänns
       Tiden väter dina fötter
       Rödvinsblodet dina sår


       Sol sol solen torkar raskt ett regnvått hår

 

 

Jag har sprungit för livet
och det har sprungit för mig
och en varg föddes i min säng
men ville inte dö för min hand




Fri vers av Johan Wölger
Läst 471 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-13 17:15



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Blir nyfiken på melodin till denna vackra text!

Fastnar speciellt för dessa rader:

"Svarta vatten stänker ystert
mot din träiga fasad
Ljumma känslor skänker lyster
Lugnar snart ett hetsigt andetag


Ler och långhalm bryts och bänds
När din kära muskel spänns
Tiden väter dina fötter
Rödvinsblodet dina sår"

Hög klass på de verserna!:-)))
2009-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Wölger
Johan Wölger