Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 

Det är stor skillnad på att vara ensam och för sig själv.

Den här är skriven en skön kväll i skymningen vid mitt röda skrivbord i min lilla röda stuga när jag var helt själv men inte ensam.

 

 




Döden

 

Det finns inget vackert i ensamheten
Det finns inget ljus i ensamhet

Det finns inget vackert i döden
Det finns inget ljus däri
Döden är kall och hård och ensam


Ensamheten är dödens förrätt


Jag lyssnade på språket som talas där i mörkret
Jag försökte tala det men orden hamnade fel
Bara ett tjatter av envetna röster
Bortom förståndet där ingen kan höra
Och det enda de inte sa är att döden har fel


Döden kan klä ut sig och luras
Döden kan se ut som en vän

Men det finns inget vackert i döden
Det finns inget ljus däri
Döden är kall och hård och ensam


Ensamheten är bara dödens förrätt
Och livet vår enda vän

 

 




Fri vers av Johan Wölger
Läst 460 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-17 11:01



Bookmark and Share


  HerrGlad
väldigt fint rytm
2009-10-21

  aPorcupine
Jag gillar upplägget på den här dikten. Att du börjar och slutar med samma rader och att den allra sista har en vändning som får mig som läsare att haja till och verkligen tänka.
"Ensamheten är dödens förrätt" - riktigt bra formulerat. *applåderar*
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Johan Wölger
Johan Wölger