Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
översättning av Branko Miljkovic, Hronika


med döden mot döden

 

Krönika

På första dagen dog fåglarna och ormarna förvandlades till fågelbon och vindar
På den andra dagen klev fiskarna ur vattnet och vattnet rann tom därefter
På den tredje dagen for skogen mot staden men staden gick inte att finna
På den fjärde dagen byggdes skalltorn av kranium och gnissel
På den femte dagen samlade skogen huvudlösa lik vid floden
På den sjätte dagen lite förälskad eld likt solen
På den sjunde dagen sjöng änglarna inte
På den åttonde dagen på måndag började fåglar för första gången sjunga och väggen började tala




Fri vers av Sanchez VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-16 14:02



Bookmark and Share


  Elin R
Tack för den, är väl det minsta man kan säga.
2009-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Sanchez
Sanchez VIP