Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de bakbundna




det ligger en nationslös bebis på gränsen
en världsinvånare, en hemlös
indränkt i gallskrik och bohemiskt blöjlös
de små, knubbiga fötterna
sprattlar livligt i luften

på ömse sidor vakar männen
med sina flaggor och gränspatruller
en säger: ni får den
nej ni, hörs från andra sidan
sedan är det tyst

bebisskrikstyst

så småningom skingras männen
kamoflageförsvinner
upptas av skogarna, städerna

bara de ömmande handlederna påminner om
vad som kunde blivit




Fri vers av pladask
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-10-16 19:58



Bookmark and Share


  hyena
rubriken gör hela dikten. man har den ständigt i åtanke och i slutet kan jag inte hjälpa mig själv att fråga: vem är det som egentligen är bakbunden?
förövare och offer. huhm, intressant!
2009-10-19
  > Nästa text
< Föregående

pladask