Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning...


att tala är att tiga rätt

Att tala är att tiga rätt.
Att buga djupt och niga lätt.
Att rodna blygt på alla sätt,
och skriva lydigt på sonett.

Att tala är att följa grammatiken.
Att ivrigt hylla metodiken,
och följa fåren i fabriken.
Att tala är att tiga om kritiken.

Den som inte skriver på sonett
och inte hyllar metodiken.
Och inte rodnar på något sätt
och inte följer grammatiken.

Den ska fråntas all sin rätt
och slaktas som ett får på fabriken.
För faktiskt, så ogenerat lätt
tar universitetet död på kritiken.









Fri vers av mezelis
Läst 661 gånger
Publicerad 2005-10-16 01:31



Bookmark and Share


  candela
vilken härlig text...
fantastiskt flyt...
sammhällskritisk prosa på ett roligt läsvärt vis!
2006-02-07
  > Nästa text
< Föregående

mezelis