Version 2.0" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Version 2.0


Biologik

Doften av schampo sitter fortfarande kvar
och skärpan av närhet och varmt vatten

Mitzi sjunger I\'m gonna wash that man
right out of my hair,
1958...

Men räknar man med Sverige, så OK!
1960 var det - och jag var fem

Dödskär i spillror på Victorias balkong
Hon var väl tjugonio då. Så är det:

Flatly I\'ll stand on my little flat feet and say
Love is a grand and a beautiful thing!

För alltid i solen, på en omkullvält eka
medan Söderhavet brusar i taket...




Fri vers av Cinemiracle
Läst 476 gånger
Publicerad 2005-10-16 01:39



Bookmark and Share


  Rublev
Mr Cinemiracle, en av dina bästa
vad gäller form, rytm och känsla!
Till innehållet ljus och koncentrarad.

Du målar en underbar minnesbild. En hyllning till din barndoms upplevelser av biosalongernas magic world. Och i synnerhet till sångerskan och skådespelaren Mitzi Gaynor, och hennes rollgestaltning i musikalen South Pacific.

Du får mig att minnas min barndoms filmförälskelser :)

Du motstår frestelsen att bli övertydlig,
trots att meningen därmed går de flesta förbi.
Men även med bristande filmhistoriskt perspektiv
så sjunger dina ord. Lockar till äventyr...
.
2005-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle