Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyssna. På riktigt. På mig

Lyssnar
Jag lyssnar på ditt prat bara för att du ska vilja lyssna på mig
Uppmärksamhet
Ge mig din uppmärksamhet när du pratat klart
Så jag kan delge dig mina problem

Vänta
Otåligt
Låt mig tala till punkt
Då kanske jag sedan orkar låtsas om att jag bryr mig om ditt
Det känns inte som om du faktiskt lyssnar
När du direkt börjar prata om ditt så fort jag tystnat

Ensam
Så ensam i problemen
För man orkar bara
Bry sig om sig själv
Egentligen
Jag ser det i dina ögon, du lyssnar, men du väntar bara otåligt
På att få berätta om det som nyss hänt dig
Eller?

Människor, kompisar
De försvinner
De kommer inte finnas där för alltid
Man byter skola, man flyttar, man utvecklas
Och de man trodde man skulle hålla ihop med livet ut
De finns plösligt inte där när trycket är stort
När man bara måste få prata med någon
När man behöver lätta sitt hjärta
Så vad gör man då?

Man gör allt man kan
För att behålla dem där
Sen kommer livet emellan
Man glider isär
Och när man ska försöka hitta tillbaka till allt det där
Som var så kul, som man hade
Då finns det plötsligt inte där längre
Man kan inte ringa helt spontant längre
Det känns bara konstigt då
Så då står man där
Ensam
Igen

Det där som man försökt undvika så hårt
Som jag fruktat ända sen jag var liten och mamma var den enda som lyssnade
Då inga riktiga vänner fanns
Och nu trodde man att man hittat folk som brydde sig
Som skulle ställa upp när man behövde dem
Men om man inte har tid att vattna den där blomman
Göda den där vänskapen
Som det så fint heter, som man måste göra
Då vissnar den
Och man står kvar
Tomhänt igen
Och vet inte alls vart man ska vända sig
För att hitta någon som lyssnar på riktigt
Varför skulle någon orka lyssna på mig egentligen

Och en kille
Som tycker om mig
Säger han
Skulle han orka lyssna
Orka bry sig
Om jag beklagar mig över småsaker
Som inte verkar väsentliga för en kille
Jag orkar inte vara den där jobbiga tjejen som
Bara tjatar om sina små alldagliga problem

Finns det någon som egentligen bryr sig
Jag menar, finns det någons problem som jag
Verkligen lyssnar på helt och fullt
Om jag bara längtar efter att prata om mina egna




Bunden vers av A little poem
Läst 457 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-18 21:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
en rapport från en brittisk diplomat avslöjades EU-kommissionens strategi. Det handlade om att tills vidare tala tyst om gemensam försvarspolitik, jordbrukspolitik och företagsbeskattning.

Absolut tystnad påbjöds om allt som kunde stärka Nej-sidan.

Och som grädde på moset stoppade EU köttimporten från Brasilien, en åtgärd som nödtorftigt doldes med hänvisning till livsmedelssäkerheten, men där alla visste att omsorgen om de irländska bönderna var det verkliga skälet.

Hela den politiska och ekonomiska eliten i Irland mobiliserades.
2009-10-18
  > Nästa text
< Föregående

A little poem
A little poem