Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tom.

jag vänder ut och in på mig själv
och finner mig ändå lika tom

som våldtagen av livet,
(kanske hade jag för kort kjol?)
är väl felet ingen annans
än mitt eget




Fri vers av Hoya
Läst 287 gånger
Publicerad 2009-10-19 11:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är aldrig ens eget fel när man blir illa behandlad, kort kjol eller inte. Men tyvärr så lägger man ju så ofta skulden hos sig själv, och detta skuldbeläggande gör ju bara att allt det onda känns om möjligt ännu värre, precis som om man inte hade nog av sin egen börda. Till dikjaget vill jag väl mest säga att, ja, tomheten finns där, men den kan trots allt fyllas, och nej, det är absolut inte dess eget fel om det mår dåligt. Vi lever i ett sjukt samhälle och bör alls inte lyssna på allt som prackas på oss, vare sig av oss själva eller andra. Även om det kan vara svårt i praktiken.
2009-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Hoya
Hoya