Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
091021....barndom


Galtfröken

Majestätiskt paddlikt
med för stora ankfötter
smyger jag så fort en galtfröken kan
minnesbanken tar fortfarande kredit

besårade knän
klänning käckt på svaj
ett litet sagoväsen
ur en science-fictionfilm

ville haft en pojkcykel
nix
skrek efter brödernas badbyxor
aldrig
vrålade hockeyrör inte vita
till slut så

föräldrars skygglappar till ögon
ullsaxen smekte
testar flög från lammfrökens runda skalp
trollik
barndomsland så vackert
missbedömde ni mitt genus
i en tid
av svart eller vitt




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-10-21 07:57



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Man kan ju vara båda delarna - samtidigt. Känner igen mig, är nog lite grå!
2009-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP