Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

possible musics - [yet]




emaljfatets brandgula knoppar, de ska slå ut

 



en vid ring - försvinnande
för ögat - ett rullande eko -
metronomiskt precist - men ljudlöst tömt -
cisternernas sugande lodräta orgelpipor

.

ingenjörens blåskiss - ett
familjefoto - mjukheten i uttalet
av semipalatinsk - som fästmöns kjolfåll -
tummens avtryck av rouge på biljetten

.

garanten - vid ett avsteg från
perrongen - flacket i den där
sömmen som dansande mygg i en sutyr -
hennes två knäskålar tätt intill varandra

.

nuförtiden - längs med de
vittrande hyresprospekten
så här långt borta - har du aldrig varit -
från dem - ändå har du aldrig sett havet

.

än - det finns en sorts
solnedgångar här med -
stadens park - en arkitektur - ett telegram -
från framstegen och visionerna - pravdan

 .

men - sanningarna ligger
omsorgsfullt vikta och kilade
i kasernernas tjälsprickor - bakgrunden
är tornande - hest cumulusförzinkad

.

något våldsamt - det drar
och jagar genom synapserna
men någon nederbörd finns inte - idag är
så mycket som hänger kvar och pekar

.

parabolerna sonderar
blint all världens flöden
basisk metan - ur torvfält - pionjärer är
det möjligt - att skevheten i syllarnas

.

sättning - sjunker in när
de stumma godstågseten
växlar bland spåren - på bangårdarna
leder räls ljud - till avsevärda distanser




Fri vers (Prosapoesi) av wayward - taiga
Läst 179 gånger
Publicerad 2009-10-24 02:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga