Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan de båda siffrorna i Moment 22

-

 

När hjärncellerna radar upp sig

i helt fel ordning

(och jag tänker på fel saker)

kommer vreden

som plötslig åksjuka

och

jag kräks svarta moln av ilska

över 

sånt

som redan är fläckigt.

 

 

Säger du att jag passar i rött?

Ja, jag trivs med sådant jag kan gömma mig bakom.

 

Typ en låst dörr.

Ett stängt fönster.

En avstängd telefon.

 

En hemlig dröm?

 

Med tvivel i båda händerna

balanserar jag mellan de båda siffrorna

i Moment 22.

(Vaknar med en sjukdom

somnar med en annan.)

 

 

Men jag tror inte på kemikalier.

 




Fri vers av tjort
Läst 469 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-10-25 19:59



Bookmark and Share


  aol
vilka bilder du ger mig,
2010-02-14

  Serapis VIP
Jag ser att du har ändrat stil sedan sist (och hur länge sedan var inte det?), men ändå mycket bra.
Endast en liten sak som jag har att anmärka på:
"Typ en låst dörr."
Det blir ett stilbrott. Du skulle kunna stryka ordet "typ".
Annar mycket bra betoningar och som vanligt ett fantastiskt bildspråk.
2009-11-28
  > Nästa text
< Föregående

tjort
tjort