Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nej, det blir nog ingen mer sömn för mig, lite väl sent påtänkt nu...




Sonett om sonettens form


Sonettens form är stram och helt perfekt
för hyllning skön till vardagsnära ting
den lämpar sig för allt och ingenting
sig gärna kläder i en hövisk dräkt

Ej finnes rum där den blir stumt förskräckt
så stolt den träder in och giver sting
kan ävenledes liknas vid en tving
som formar varje fras poeten sträckt

Nog kan man stundom på dess jamber snava
när vändningen man söker i en vrå
men håller man sin rytm i menuetten

och låter jamben modigt framåt trava
till slutet man rätt oskadd kommer då
där tackas bör för transen - och baletten





Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 857 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2009-10-26 09:31



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Ajajaj, Mr L - akta dig för tandläkarborren i Fleksnes' hand... ;-)
2010-08-16

  Mr Lindemann VIP
Va, en dikt om den utdöda bilmodellen SAAB sonett? Eller är det något som även Shaking spirit ägnat sig åt, tänker då att han fick ihop en samling någon gång under 1590-talet

duktigt
2010-08-16

  Suzy med punkterna
Du har din egen stil och denna förtjänar sin stjärna.
2010-08-16

  Måna N. Berger
Mina varmaste gratulationer till guldstjärnan! Den är du väl värd!
2010-08-16

  Nanna X
Å, så välskrivet & spänstigt. Jag kan ju bara inte låta bli att svara. Jag publicerar svarssonetten. Tack för inspiration!
2010-08-16

  Lady Alassa
Så nätt!
Komplett
Den bokmärker ja för att sen göra ett försök
2010-04-15

  Monika A Mirsch VIP
transen i baletten i sonetten på sonetten
- jag vill också - men kan ej
2010-01-05

  Quasimodo
Kunskap och njutning i denna sonett !!
2009-12-07

  Carola Zettergren
Himmel och plättar..jaså det är så här man går till väga, om jag någonsin begriper hur sådant här går till- är du den första som ska få veta det..jag är full av beundran, applåder !!!!
2009-10-27

  Berit Robin Lagerholm VIP
En utmärkt välskriven sonetts sonett.
2009-10-26

  Måna N. Berger
Snyggt dansat! och grattis till placeringen - igen! :)
2009-10-26

    papillon
Den här var både kvick och välskriven! Applåder!
2009-10-26

  glittertindra
inser jag måste ta fram mina böcker här om hur man skriver en sonett... du skriver dom så bra, vill prova på själv.. :)
2009-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP